Eerste stadsmarkt voor CRU Gent

De derde telg in de CRU-familie, het nieuwste concept binnen Colruyt Group, strijkt neer op Gentse bodem en opent zijn deuren op 29 september. Na de opening van de eerste CRU in Overijse en de in mei ingehuldigde versmarkt in Wijnegem zet CRU voor de eerste maal voet aan wal in een stadscentrum. Meer bepaald op de Kouter in Gent. Het eigenzinnige recept blijft behouden, al is het wel de grootste CRU-versmarkt tot nu toe met alle metiers in één grote, open ruimte.

Eerste stadsmarkt: Dat CRU zijn locaties weet uit te kiezen, zag je al bij de charmante vierkantshoeve in Overijse en het industriële pand in Wijnegem. Waar de laatste een echte ‘destiny bestemming’ is, is CRU Gent de eerste versmarkt gelegen middenin de stad, op het mooie plein van De Kouter.

Pure passie: CRU wil zijn producten op een pure manier presenteren. De koper moet weten wat hij eet en de authentieke smaak proeven zonder dat er extra behandelingen of toevoegingen aan te pas zijn gekomen. Tijd is de enige verbeteraar die CRU kent. Ook de estafette van passie blijft een vertrouwde formule en loopt van in het veld tot op het bord van de klant. De samenwerking met de partners gaat zo ver dat ze meedenken met CRU om de producten voortdurend te verbeteren. Back 2 basics, zoals het echte Brusselse grondwitloof, gekweekt uit eigen zaden op een authentieke en arbeidsintensieve manier. Of de CRU-varkens van eigen kweek waar we momenteel zoeken naar nog betere voeding.

Vleugje Gent: Geen CRU Gent zonder Gentenaars. Wie deze nieuwe versmarkt bezoekt zal her en der een Gents accentje horen, want ongeveer de helft van de werknemers is van de regio afkomstig. Het merendeel deed reeds ervaring op in de andere markten de voorbije maanden en de laatste dagen op het veld, in de vismijn of tussen het vee in de stallen. Ook in de rekken pronkt sinds de eerste CRU een op Gentse bodem gebrouwd biertje. De CRU Pils komt uit de proefbrouwerij in Lochristi en ook zijn opvolger Speciaal Blond vulde er zijn eerste proefglaasje.

CUIT II: Goed nieuws voor de bewoners, winkelende passanten of fervente foodies, want CRU Gent start ook meteen met een CUIT-eethuis. Hier kan je terecht voor een lekker ontbijt, snelle lunch of gezellige apero. Delen is troef. Wie houdt van een goed gevulde tafel vol lekkers en foodsharing is bij CUIT aan het juiste adres. Een vaste kaart komt er niet aan te pas, wel een suggestiebord of een toog vol inspiratie met dagverse seizoensproducten van CRU.

Over CRU

Wie door CRU Gent wandelt, ontmoet zo’n 50 gemotiveerde vakmensen – waarvan het merendeel Gentenaars – en vindt kwaliteitsvolle producten en authentieke recepten. De versmarkt ligt vol met goeie artikelen die het CRU-label dragen. Zo volgt CRU de seizoenen en geeft het zijn producten de tijd die nodig is om te groeien of op smaak te komen: het brood rijst 48 uur, de vis wordt gevangen na het paarseizoen, de groenten en het fruit krijgen rustig de tijd om te rijpen, etc. CRU staat voor passie voor het product. Het is niet alleen een versmarkt, maar ook een ontmoetingsplaats om rustig te degusteren of te genieten.

Openingsuren

Bij CRU is het alle dagen markt, ook op feestdagen. CRU: 10u00 – 18u30 – CUIT: 8u00 -18u30 – CRU Gent – Kouter 177-178 9000 Gent