4 verfrissende recepten van Purasana
» 4 x summer drinks van Purasana
SOS! Hete temperaturen komen onze richting uit en vragen om een de gepaste verkoeling. De hitte doet ons lichaam zwoegen en zweten, waardoor we meer verbruiken en dus nood hebben aan voldoende compensaties. Purasana stuurt hulp jouw richting uit met vier recepten en evenveel 100% biologische en vegan producten die je lichaam in balans brengen tijdens de zomermaanden.
Matcha Frappé met Purasana Matchapoeder
Matchapoeder is populairder dan ooit en dat hoeft niet te verbazen. Naast de vele lekkere combinatiemogelijkheden met thee en koffie, weet dit graag geziene poeder ook als cold brew harten te doen smelten. In een smoothie, sapje of in dit geval als frappé met sojamelk. Purasana’s matchapoeder is 100% biologisch en afkomstig uit Japan. Het heeft meer antioxidanten dan gewone groene thee, want één kopje matcha, staat gelijk aan tien kopjes groene thee. Vitamines, vezels, mineralen… matcha vormt een goeie ondersteuning voor je immuunsysteem en metabolisme!
Recept
Ingrediënten voor 1 glas: 1 theelepel Purasana Matcha Premium poeder – 60 ml gekookt water, afkoelen tot 80 graden – 100 + 40 ml sojamelk – Flinke schep ijsklontjes – Eventueel een theelepel honing
Zo maak je het
Klop de matchapoeder in het gekookte water op (met een bamboe whisk) totdat het schuimig is. Laat het daarna afkoelen. Doe de matcha met de ijsklontjes en 100 ml sojamelk (en eventueel een theelepel honing) in de blender en meng het tot een gladde massa. Schuim de rest van de sojamelk op in een melkschuimer. Schenk de Matcha Frappé in een mooi glas en verdeel het melkschuim over de bovenkant. Drink ‘m chilled!
Kombucha Mocktail met Purasana Kombucha fresh ginger
Kombucha to the rescue op warme dagen! Purasana shaked een Kombucha Mocktail bij elkaar met haar Kombucha fresh ginger, waarbij de gember het een tikkeltje pittig maakt. De Kombucha fresh ginger bevordert een gezonde spijsvertering en geeft meer energie. Je kan van dit recept zowel een cocktail als een mocktail maken door de cranberrysiroop te vervangen door cranberrysap met een scheutje prosecco voor een Kumbucha Mimosa.
Recept
Ingrediënten voor 2 glazen : Een handvol ijsblokjes – Een scheut cranberrysiroop – 1 flesje Purasana Kombucha met gember – 2 takjes rozemarijn
Zo maak je het
Verdeel de ijsblokjes over twee grote glazen. Schenk in ieder glas wat cranberrysiroop. Vul aan met Kombucha. Werk af met een rozemarijntakje. Serveren maar!
Proffee met Purasana Fruit&Veggie Proteïnepoeder
Dat er niet alleen gedanst wordt op TikTok, was al langer duidelijk. Het is ook het platform bij uitstek om nieuwe recepten of producten te ontdekken, zoals een Proffee. Een Proffee is een combinatie van koffie met proteïnepoeder, zoals van Purasana. Proffee wordt gemaakt door een tweetal espresso’s of één lungo te mengen met een proteïneshake, geserveerd met ijsblokjes. Voor Purasana’s versie wordt de Fruit&Veggie proteïnemix gebruikt. Dat is een mix van 28 groenten en fruit, aangevuld met plantaardige eiwitten uit erwt en zonnebloem. Het is niet alleen een goede eiwitbron, maar levert ook vitamines, calcium, ijzer, vezels…
Recept
Ingrediënten voor 1 glas : 1 scoop Purasana Fruit&Veggie Proteïnepoeder. De aangegeven hoeveelheid water voor 1 scoop poeder. 1 kop gewone koffie (lungo) of 2 espresso’s. IJsblokjes. Eventueel koffiesiroop
Zo maak je het
Zet een kopje van je favoriete koffie of twee espresso’s. Meng het proteïnepoeder met het water in een kom met behulp van een garde. Je kan ook een shaker gebruiken. Doe ijsblokjes in je tas of beker. Neem er zoveel als je zelf wilt. Giet de proteïnemix in de tas en voeg daarna de koffie toe. Roer om en geniet voor of na een training van een lekkere Proffee!
Açai-ijs met Purasana Açai Bessen Poeder
Wanneer de hitte toeslaat, is iedereen wel ‘chaud’ voor een koel ijsje. Zeker als het eentje is waar je geen ijsmachine voor nodig hebt. Purasana’s eiwitrijk Açai-ijs bevat Açai Bessen Poeder en is daarom healthy-proof en vegan en zit boordevol natuurlijke ingrediënten.
Recept
Ingrediënten: 3 bevroren bananen – 100 gram bevroren blauwe bessen – 3 eetlepels Açai Bessen Poeder van Purasana – 35 gram Rijst Eiwitpoeder van Purasana – 2 el Kokosbloesemsuiker van Purasana – 150 ml havermelk barista – 1 theelepel vanille-extract – Optioneel: extra toppings, zoals vers fruit, hennepzaad, chiazaad en noten
Bereiding
Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix het in 3-4 minuten tot een romig geheel. Verdeel het Açai-ijs over een paar schaaltjes en werk af met je favoriete toppings, zoals kiwi, lijnzaad, chiazaad en hennepzaad. Enjoy!
Wil je het Açai-ijs bewaren? Schep het dan gelijk na het mixen in een afsluitbaar bakje en zet het minimaal één uur in de vriezer. Laat het ijs zo’n 15-20 minuten ontdooien voordat je het serveert.
Purasana plantte een decennium geleden een zaadje op Belgische bodem dat ondertussen kiemde tot een trendsetter in de health- en foodwereld. Purasana heeft een jarenlange passie en expertise voor natuurlijke en biologische producten met als doel kwaliteitsvolle, veilige en doeltreffende artikelen op de markt brengen. Hiermee wil Purasana mensen gezonder en energieker maken, hun algemeen welzijn verbeteren en een duurzame manier van leven creëren aan de hand van gezonde eetpatronen.
Bovendien zijn Purasana’s verfijnde formuleringen, de pure, vegan en koosjere ingrediënten en allergeenvrije producten gecertificeerd door gekwalificeerde instanties, waaronder het Europees biolabel Organic Production Method Certificate, het Fairtrade-label en Vegan Trademark Certificate. Daarmee betreedt het Belgische merk met haar filosofie over gezonde voeding het internationale toneel, met aandacht voor de planeet, nu en in de toekomst. Van ontbijt tot bedtijd en alles daartussenin, Purasana maakt je leven gezonder, groener en schoner.
https://purasana.com