Er was eens …de toekomstige Orient express trein …

140 jaar geleden maakte Georges Nagelmackers zijn droom waar door de eerste luxe Oriënt Express-treinen te lanceren. Vandaag gaat de legende verder met de onthulling van de toekomstige Orient Express trein. De oude historische rijtuigen, vermist, vergeten en vervolgens teruggevonden, worden volledig opnieuw in gebruik genomen. Voor de lancering in 2025 onthult Orient Express zijn nooit eerder vertoonde decors in Parijs in een zintuiglijke tentoonstelling.

Sébastien Bazin, Voorzitter en CEO, Accor Group: “We zijn trots om vandaag de eerste beelden van de toekomstige Orient Express trein te onthullen. Een verhaal geïnspireerd door een droom, een tijdloze trein, het object van alle fantasieën, die werkelijkheid wordt. Het ontwerp van Maxime d’Angeac wekt de mythe met de onthulling van zijn luxe, moderniteit en Franse elegantie. Morgen zal de Orient Express weer schitteren, trots op zijn 140-jarige geschiedenis en met de blik op de toekomst gericht. De legende gaat verder.

‘Orient Express Revelation’ neemt u mee op een reis van totale onderdompeling. Duw de mysterieuze deur open en geniet van een unieke digitale ervaring terwijl je de digitale en fantastische auto’s ontdekt die het project van architect Maxime d’Angeac onthullen. Een originele verkenning, die een trein onthult met een fabelachtig design, geïnspireerd op de jaren 1920 en ontworpen met de codes van de hedendaagse luxe.

De ‘Orient Express Revelation’-ervaring onthult voor het eerst het decor van de toekomstige Bar Car, een weelderige vitrine die reizigers uitnodigt onder grote koepels van licht, geïnspireerd op de stijl van het Second Empire. Het bargedeelte heeft een glazen toonbank en een ideaal eerbetoon aan René Lalique. Aan elke tafel luidt een klok de cocktail- en dinertijden. Een belknop is gereserveerd voor de champagnedienst. Een andere voor het personeel.

Spectaculair en onverwacht, de Voiture-Restaurant herleeft de codes van de Orient Express. Maxime d’Angeac herinterpreteert het door Suzanne Lalique-Haviland in de jaren 1930 gecreëerde “rail”-motief, dat op de wanden is verwerkt met behulp van de steenplanktechniek. Onder een spiegelend plafond, doorkruist door een reeks bogen, staan tafels en fauteuils op een rij, verlicht door lampenkappen die de oorspronkelijke modellen in herinnering brengen.

De Suites nodigen u uit in absoluut comfort en een functionele geest. Overal zijn de hoeken afgerond, de wanden zijn bekleed met kostbaar hout en leer, de hoofdeinden zijn geborduurd met hout, parelmoer en brons. In een nis worden de beroemde Lalique panelen “Merles et Raisins”, afkomstig uit de historische trein, tentoongesteld. Bij de “Grote Verandering” worden de grote banken onthuld in het comfort van een groot bed. Een badkamer en een kleedkamer maken de ingenieuze indeling compleet.

Na de presentatie in Parijs zal ‘Orient Express Revelation’ een stop maken op Design Miami, de internationale designbeurs van 30 november tot 4 december in Miami Beach, Florida.