Et qui va ramener le chien? Brussel

De Brusselse Zavelwijk staat synoniem voor een aantal verrassende horecazaken die ook uitdeinen in de aanpalende straten met de Rollebeekstraat onbetwistbaar bovenaan het lijstje.

De naamgeving van het in 2009 door Yannick Malbrancke geopende restaurant is even origineel als verrassend. Hij greep hiervoor terug naar een humoristische roman van de Amerikaanse auteur Stephen McCauley die op treffende wijze een vleugje humor koppelt aan de dagdagelijkse realiteit.

Het verwarmde terras trekt ook op frissere dagen een massa belangstellenden, terras dat menigeen weerhoudt om het gezellige interieur te ontdekken. De zwarte cementvloer door voleiken planken in meerdere segmenten opgesplitst, is een eerste blikvanger die keurig wordt aangevuld met erg uiteenlopende decoraties. Een enorme gietijzeren klok aan de muur lijkt een ouderwetse ingeving maar noteert erg precies uur en tijd. De houten stoelen met skai bekleding en de moderne led-verlichting aangevuld met weelderige luchters, creëren een sfeervol en gezellig decor. Warme donkere tinten doen je dromen van verre reizen naar exotische oorden terwijl een heel lokaal licht voor een cosy huiskamerdecor zorgt.

Hier kan men ongedwongen van een typische Belgische en Brusselse keuken van de hand van David Rodriguez genieten. De recto-verso kaart Nederlands-Frans geeft de nieuwsgierige fijnproever een perfect overzicht van de diverse bereidingen, net de veelheid ervan maakt de keuze ietwat moeilijk. Stoofvlees op zijn Vlaams, ballekes en waterzooi gaan hier samen in een gek ontwerp, je krijgt een smakelijke knuffel van de keuken van vroeger beïnvloedt door de moderne gastronomie. Kortom de gerechten van oma met een hedendaags sausje, is het concept van restaurant Et qui va ramener le Chien? Naast deze klassiekers ook heel wat invloeden uit de Afrikaanse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse keuken. Om het aanbod af te ronden zijn er nog een aantal suggesties die met de regelmaat van de oude klok aan de wisselende seizoenen worden aangepast.

Wij kozen bij onze degustatie voor een carpaccio van rode tonijnen een mix grill van vis in olijfolie met aardappel. Onze carpaccio leek een hemelse pannekoek met fijne decoratie van rucola, rode pepers en keurig gedrapeerde balsamico. Decoratief een voltreffer maar ook onze smaakpapillen werden verrast door het subtiele samenspel van aroma’s en intense accenten. De mix grill van vis werd een combinatie van zalm en kabeljauw met scampi’s en St Jacobsnootje als extraatje. Wortel, asperges, tomaat, broccoli en jonge spinazie met nieuwe lichtjes gebakken aardappelen vormde een weelderig en overvloedig garnituur. Opnieuw een vol en rijk smaakpalet met zilte toetsen en geurige pittige accenten. Een opmerkelijk pluspunt is de kwaliteit van de huiswijn die je per glas kan bestellen. Wij genoten bij onze gerechten van een frisse en perfecte Chardonnay aan €4.40 per glas.

Et Qui van ramener le Chien? – Rollebeekstraat 2 – 1000 Brussel

Tel 02-503 23 04 – www.etquivaramenerlechien.be

Gesloten op zondagavond en maandag; Van 1oktober tot 31 maart ook gesloten op donderdag

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

verwarmd terras

gezellig interieur

smaakvolle bereidingen

subtiele smaakaccenten

Delta:             trendy zaak aan benedenkant Zavel

elegante en moderne zaal

traditionele Belgische keuken

hartenbreker