Fairfield by Marriott

Marriott International, Inc., kondigt plannen aan om eind 2023 het Fairfield by Marriott® merk in Europa en het Midden-Oosten te introduceren. Fairfield is het tweede grootste merk binnen de buitengewone portefeuille van 30 hotelmerken van Marriott Bonvoy®, met een wereldwijde aanwezigheid van meer dan 1.230 open hotels.

“We zijn verheugd om Fairfield by Marriott in Europa en het Midden-Oosten te lanceren, waardoor de groei van dit vertrouwde merk wordt voortgezet”, zegt Eric Jacobs, Senior Vice President en Global Brand Leader, Select Brands. Geïnspireerd door het erfgoed van de Marriott familieboerderij, brengt Fairfield een eerbetoon aan de herstellende plek die gebouwd is op de gevoelens van pure vreugde en natuurlijk gemak. Fairfield accommodaties wereldwijd bieden een design esthetiek die zowel rustig als modern is. Het Europese ontwerp is geïnspireerd op de Scandinavische stijl, die een lichte en heldere esthetiek biedt, en de gebouwen in het Midden-Oosten zullen naar verwachting een lay-out hebben die is afgestemd op de regio, inclusief gebedsruimten en Qibla-richtingborden.

De openbare ruimten van elk hotel zullen dienen als flexibele sociale ruimten om te delen en contact te leggen met andere reizigers, of gewoon om te ontspannen. Gasten kunnen een harmonieus evenwicht verwachten tussen functionaliteit, comfort en een verrijkende inrichting, met het gebruik van natuurlijke materialen en zorgvuldig geselecteerde voorzieningen. Elke kamer beschikt over comfortabele bedden, een douche en gratis WiFi. Het eet- en drinkconcept Social Market biedt een gratis gezond ontbijt voor een voedzame start van de dag, en in geselecteerde hotels kunnen gasten ‘s avonds genieten van een selectie koude en warme à la carte producten. Gasten kunnen ook in de handige 24/7 markt, volledig gevuld met snacks en dranken, noodzakelijke producten aankopen.

Verwachte openingen:

Fairfield by Marriott Copenhagen North Harbour, Denemarken – Opening verwacht in Q3 2023. Het Fairfield by Marriott Copenhagen North Harbor ligt dicht bij het stadscentrum. Het hotel krijgt twee merken: 234 kamers onder het merk Fairfield by Marriott en 81 kamers onder het merk Residence Inn by Marriott voor langere verblijven. North Harbour is een van Noord-Europa’s grootste nieuwe stedelijke ontwikkelingsgebieden, en is gepland als een volledig duurzaam, energieneutraal centrum. Gebaseerd op de principes van een “vijf minuten stad”, zullen openbaar vervoer, stadsdelen, lokale voorzieningen, groene gebieden en de waterkant allemaal binnen vijf minuten bereikbaar zijn.

Fairfield by Marriott Amsterdam Schiphol Airport, Nederland – Opening naar verwachting Q3 2023: Dit hotel krijgt 175 kamers, perfect voor wie buiten de stad en dicht bij de luchthaven wil verblijven. Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, staat bekend om zijn artistieke erfgoed, uitgebreide grachtenstelsel en smalle huizen met puntgevels, erfenissen uit de 17e-eeuwse Gouden Eeuw van de stad.

Fairfield by Marriott Zug, Zwitserland – Opening naar verwachting 2e kwartaal 2024. De plannen voor het 123 kamers tellende Fairfield by Marriott Zug bieden een adembenemend uitzicht op het meer van Zug, dat wordt overzien door besneeuwde bergen in het prachtige Midden-Zwitserland. Zug, een moderne stad met een historisch centrum, heeft een klein historisch centrum met verschillende opmerkelijke gebouwen met pastelkleuren en traditionele gevels die verwijzen naar de typische charmante gebouwen waarvan vele honderden jaren oud zijn.

Fairfield by Marriott Bordeaux treinstation, Frankrijk – Opening verwacht in Q4 2024. Fairfield by Marriott Bordeaux zal naar verwachting 191 kamers hebben op de perfecte locatie voor wie net buiten de bruisende stad wil verblijven. Bordeaux, bekend als ‘de stad van de kunst’, staat sinds 2015 op de UNESCO erfgoedlijst en is een bloeiende toeristische bestemming. Het stadscentrum, op slechts 15 minuten rijden, biedt tal van iconische geclassificeerde historische monumenten.

Fairfield by Marriott Makkah Al Naseem, Saoedi-Arabië – Opening verwacht Q1 2025 Het Fairfield by Marriott Makkah Al Naseem, gelegen in het Al Naseem district en gebouwd in vijf torens, met 2.600 kamers, zal een fantastische accommodatie zijn voor mensen die culturele bezienswaardigheden willen bezoeken, zoals Mina, Muzdalifa, Al Jamarat Bridge en Arafat. Makkah staat bekend als de geboorteplaats van de profeet Mohammed, en wordt beschouwd als de heiligste stad van de islam. Het hotel ligt in het centrum van Makkah en is een handige uitvalsbasis voor wie op bedevaart of voor zaken komt.

Fairfield by Marriott Makkah Ibrahim Al Khalil Road, Saoedi-Arabië – Opening verwacht in Q4 2025. Het Fairfield by Marriott Makkah Ibrahim Al Khalil Road wordt het tweede Fairfield hotel in Makkah en biedt gasten een toplocatie op loopafstand van de Grote Moskee. Elk jaar bezoeken meer dan twee miljoen mensen Makkah voor Hajj, de bedevaart naar de Kaaba, en met 1.376 verwachte gastenkamers in de ontwerpplannen zal het hotel de perfecte bestemming zijn voor deze bezoekers.