NK Koffie: de komende drie jaar zeker op Horecava

Na het succes van voorgaande edities bundelen de Specialty Coffee Association (SCA Nederland) en Horecava opnieuw hun krachten voor de komende drie jaar om de nationale koffie kampioenschappen te organiseren tijdens HORECAVA. Deze meerjarige samenwerking heeft als voornaamste doel om de specialty koffiecultuur naar een hoger niveau te tillen, de kwaliteit van koffie binnen de hospitality branche te verhogen en de koffie-industrie te laten floreren door een platform te bieden aan opkomend talent.

Dutch Barista Championship

Het NK Koffie, gehouden tijdens HORECAVA, zal verschillende wedstrijden omvatten, waaronder het Dutch Barista Championship, Dutch Latte Art Championship, Dutch Brewers Cup en Dutch Cup Tasters Championship. De winnaars van deze kampioenschappen zullen worden afgevaardigd naar het Wereldkampioenschap, waardoor ze niet alleen nationaal maar ook internationaal erkenning zullen krijgen voor hun vaardigheden en vakmanschap.

Samen bouwen aan een Duurzame Koffietoekomst

Bij Horecava geloven wij in de essentiële rol van kwalitatieve koffie binnen de hospitality branche. Daarom willen wij, samen met onze partners, speciality coffee naar een hoger niveau tillen. Gezamenlijk kunnen we de kwaliteit van koffie binnen de branche verhogen en specialty koffie onder de aandacht brengen.

De Koffie Kampioenschappen tijdens Horecava 2025 is dé plek om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk te werken aan een geweldige koffie-ervaring voor alle partijen. We streven naar een duurzame toekomst met eerlijke prijzen voor boeren en willen zoveel mogelijk professionals inspireren met behulp van deze kampioenschappen.

Horecava 2025 belooft niet alleen een boeiend evenement te worden voor koffieliefhebbers, maar ook een platform om samen te bouwen aan een duurzame en inspirerende toekomst voor de koffie-industrie.