Herberg Int Hofken – Haacht

Met zijn centrale ligging aan de markt en zijn gezellig retro-interieur is nieuwkomer brasserie en restaurant Int Hofken te Haacht de ideale eet- en keuvelplaats voor alle voorbijgangers en bezoekers aan de Haachtse winkelstraten, maar worden evenzeer de fijnproevers volop verwend.

Initaitiefnemer Vincent ten Hove runt met Café Banania en kaffee Claude al twee populaire plekjes in de Dijlegemeente. Met zijn nieuwste ‘plat de resistance’ pal op het markplein gaat hij evenwel voor een totale verwennerij. Int Hofken werd ondergebracht in een oud atelier dat een tijdlang dienst deed als bloemenwinkel. Het atelier werd omgevormd tot een sfeervolle brasserie-restaurant met een perfecte aaneenschakeling van leuke hoekjes en luchtige bovenverdieping getooid met een weelderige lichtinval. Zelfs een zaaltje voor vergaderingen of productpresentatie voor een 30-tal personen, werd in het nieuwe concept ingekapseld. De uitnodigende, gezellige atmosfeer zorgt voor een aangenaam rustmoment in een retro-interieur dat het oude Haacht door middel van sfeervolle historische foto’s aan de muren, bij de bezoekers meer bekendheid geeft.

Vermoeid van het stappen of heeft u gewoon zin in een drankje en een goede babbel? Brasserie Int Hofken verwelkomt klanten vanaf 10 uur ’s morgens tot 24 uur. Overdag wordt een lunchkaart met lichte maaltijden aangeboden en kan men er terecht voor een deugddoend drankje. ’s Avonds kan men er genieten van een gezellig diner. Restaurant Int Hofken presenteert gerechten op het toppunt van hun smaak en werkt met ingrediënten tijdens hun natuurlijke oogstperiode. Dit is niet alleen goed voor uw smaakpapillen, maar het is ook ecologisch een stap in de goede richting. Gezien men streekproducten gebruikt is het transport immers minimaal. Int Hofken hanteert het principe dat de groenten die vandaag worden geoogst, morgen op uw bord worden geserveerd. Overdag hanteert Int Hofken een brasserie-concept, vanaf 18 uur kan men voor een uitgebreide maaltijd aanschuiven. De eetkaart en de suggestielijst bevatten diverse seizoengerechten samengesteld met producten die in de regio werden aangekocht. Niet alleen witloof en asperges behoren tot deze specialiteiten maar ook geitenkaas die in de regio werd geproduceerd of een sappige biefstuk van een Vlaamse koe. Meteen de reden waarom de kaart van Int Hofken enkel een select aantal gerechten permanent op de kaart heeft staan, maar de suggestielijst is des te ruimer en wordt regelmatig aangepast.

Op de kaart vinden we o.m. Haachtse zilverlingen met witte pensen in kervel, peterselie en Tongerlo sausje en een rijk duet van carpaccio en huisbereide tartaar van de Chianina uit Toscane. Herberg Int Hofken gaat qua hoofdgerechten o.m. prat op een filet pur Limousin en een Ierse kogelsteak, beide worden geserveerd met verse frieten of aardappelkroketten, mesclun slaatje en saus naar keuze (kruidenboter, peperroom, champignonroom of verse bearnaise). Maar ook een tarbot met structuren van bloemkool, pickelsaus en aardappelpuree en zacht gegaarde varkenswangen met Tongerlo, lentegroenten en fondantaardappel behoren tot de vaste suggesties. Voor de jonge bezoekers wijkt Int Hofken af van de traditionele hamburgers en serveert chipolata’s met groentepuree van de week en vleessaus of gepaneerde wijting filet met groentepuree en tartaarsaus.

Het driegangen weekmenu aan 40€ biedt een keuze uit een vismenu of een suggestiemenu. Het vismenu bestaat uit een soep van pastinaak met zeevruchten, bereiding van snoekbaarsfilet en millefeuille van appel, terwijl het suggestiemenu een kroketje van ham en witloof bevat, zwartpootkip met lente groenten en een nougat glacé.

Wij opteerden bij onze proeverij duo van kaas- garnaalkroketten als voorgerecht en een varkensrugfilet als hoofdgerecht. De leuke smeuïge kroketten met behoorlijk veel garnalen en aangename kaasstructuren rustten op een mooi bedje van groene en rode sla, rucola, kreeg gele en rode kerstomaatjes mee, een citroenpartje en fijne kaviaar van courgettes. Een fijne bereiding met stevige smaakstructuren die uitgroeide tot een onverwachte degustatie.

Ook de varkensrugfilet werd een smaakfestival, het malse vlees werd mooi rosé gehouden en kreeg een garnituur van bloemkoolpartjes en licht gegaard en mooi afgebakken kropjes witloof. Zowel de bijhorende kroketten als de frietjes bleven leuk goudgeel, mooi krokant en heerlijk van smaak. De kruidenboter, twee behoorlijk dikke sneden was heerlijk van smaak, terwijl de peperroom in een apart potje werd geserveerd. Globaal een onberispelijke grote portie met succulente structuren.

De Terra Finca 204, een Argentijnse Merlot, bood niet alleen een stevige rode kleur maar wist de smaakpapillen aangenaam te verrassen. Int Hofken zit niet verlegen voor onverwachte details, zo kregen we in het waterglas een mooi schijfje citroen waardoor het minerale water een extra tintje meekreeg.

Herberg Int Hofken – Markt 25 – 3150 Haacht

Tel 016-88 01 42 – www.inthofken.be

Gesloten op dinsdag

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

gezellig interieur

leuke combinatie  brasserie en restaurant

accent op streekproducten

oog voor detail