Hotel Amigo – Beer A

Bar A, gelegen in hartje Brussel, staat vooral bekend om zijn signature cocktails, live jazzsessies en hedendaagse sfeer. Vandaag lanceert de beroemde bar ‘Beer A’. De gasten van Hotel Amigo, een Rocco Forte Hotel gelegen in Brussel, kunnen genieten van dit bier dat wordt gebrouwen door het hotelteam en waarvan het geheim lang verborgen is gebleven en verankerd in het verleden van het gebouw.

De legende dateert uit de zestiende eeuw, toen het gebouw van de Amigo nog dienst deed als gevangenis van Brussel. Er wordt verteld dat indertijd een ambachtelijk bier gebrouwen werd binnen de muren van het complex. Dat bier kregen de gevangenen te drinken tijdens belangrijke gelegenheden, zoals Nieuwjaar en de Nationale Feestdag. Het brouwen gebeurde door de gevangenen zelf, die het recept moesten geheimhouden op straffe van executie.

Hierdoor werd het enkel door mondelinge overlevering overgedragen. Tijdens de volgende eeuwen verdween de kleine brouwerij, en met haar het recept. Onlangs werd echter het dagboek van een van de gevangenen teruggevonden in de kelders van Hotel Amigo. Het document was goed bewaard en bevatte het geheime recept dat verloren gewaand werd. Er werd vervolgens besloten om een nieuw leven te schenken aan deze schat die nog onbekend bleef voor het grote publiek.

Voor dit ‘Beer A’, dat ontwikkeld en gebrouwen werd bij Beerstorming, werkte Bar A met Belgische hop van lokale producenten. Het resultaat is een bijzonder lekker en fris bier, met volgens de brouwers als grote troeven zijn bittere smaak en zijn afdronk met een mengsel van bloemenaroma’s, waaronder sinaasappelschil en thee.

Dit prachtige en heerlijke bier wordt niet alleen de ambassadeur van Bar A, maar zal tegelijk ook de volledige Belgische biersector vertegenwoordigen. Zijn karakter (‘Beer A’ heeft een alcoholgehalte van 6,2%) zal de klanten van Bar A vanaf de eerste zomerse dagen verleiden. Dit verfijnde bier, geschikt voor alle gelegenheden, wordt geschonken in flesjes van 33 cl. Alweer een unieke belevenis voor de klanten van Hotel Amigo.

Het Beer A is exclusief beschikbaar bij Bar A voor de eenheidsprijs van € 7,00.

Rocco Forte Hotels : De Rocco Forte Hotels-familie bestaat uit elf hotels en resorts, die allemaal hun eigen persoonlijkheid hebben en een afspiegeling vormen van het land waar ze zich bevinden. De hotels uit de keten hechten veel belang aan details en streven naar uitmuntendheid en topkwaliteit, ook wat service betreft.

Rocco Forte Hotels werd in 1996 opgericht door Sir Rocco Forte en omvat volgende hotels: Hotel de Russie, Rome; Hotel Savoy, Firenze; The Balmoral, Edinburgh; Hotel Astoria, Sint-Petersburg; Hotel Amigo, Brussel; Brown’s Hotel, Londen; Villa Kennedy, Frankfurt; Hotel de Rome, Berlijn; The Charles Hotel, München; Verdura Resort, Sicilië; Assila Hotel, Jeddah. In 2019 zullen nieuwe vestigingen opengaan in Rome, Puglia en Shanghai. www.roccofortehotels.com

HOTEL AMIGO – Rue de l’Amigo 1-3, 1000 Brussels