House of rituals

Rituals Cosmetics opent haar eerste wereldwijde flagship store in hartje Amsterdam. Rituals Cosmetics lanceert, ter ere van haar 20-jarig bestaan, op 21 oktober een holistisch winkel- en lifestyle-concept: House of Rituals. In de nieuwe winkel, gelegen aan het Spui in Amsterdam, kunnen bezoekers ontsnappen aan de hectiek van het alledaagse leven. Op deze bijzondere locatie vindt de bezoeker een uniek concept waar het lichaam ontspanning ervaart, de geest tot rust kan komen en de ziel voldoening vindt. ‘s Werelds grootste Rituals flagshipstore dompelt bezoekers onder in een unieke merkbeleving met geurervaringen voor lichaam en geest en biedt vele nieuwe, exclusieve en premium collecties.

House of Rituals, met vier verdiepingen van in totaal ongeveer 1500 m2, brengt een ultieme winkelbeleving samen met een restaurant, een uitgebreide spa en een nieuwe lijn premium collecties en lifestyle-producten die alleen in deze winkel en online te verkrijgen zijn. De opening zal in twee fases plaatsvinden. In oktober 2020 gaat de eerste fase van start met de opening van de begane grond met vertrouwde Rituals collecties en restaurant, en de eerste verdieping met de nieuwe premium collecties. Fase twee volgt begin zomer van 2021 met de opening van de Mind & Body spa’s. House of Rituals is de plek waar de filosofie van het merk, The Art of Soulful Living (de kunst van soulful leven), daadwerkelijk tot leven wordt gewekt en in alle facetten tot uiting komt.

De begane grond bestaat uit een megastore met de vertrouwde luxe Rituals-collecties met extra belevings- en Instagram-waardige hoeken waar bezoekers worden uitgenodigd om hun favoriete producten van The Ritual of Sakura, The Ritual of Hammam en andere collecties te ervaren. Naast de store bevindt zich op deze verdieping ook het nieuwe restaurant Rouhi [Rouh is het Arabische woord voor ‘ziel’ en i betekent ‘mijn’ = MIJN ZIEL] te vinden. Hier worden alle zintuigen geprikkeld en kunnen bezoekers food for the soul ervaren; van een bijzondere thee, tot mocktails en van kleine culinaire ontdekkingen tijdens de lunch tot een verrassend uitgebreid diner menu geïnspireerd op de keuken uit het Midden- en Verre Oosten.

De eerste verdieping van House of Rituals is met een nieuwe, exclusieve en premium collectie volledig gewijd aan de Home Collection, die aanzienlijk is uitgebreid. Hier ontdekken bezoekers de nieuwe Mansion Collection (extra grote en luxe geurkaarsen en geurstokjes karaffen), de Talisman Collection (een parfumbar met 25 personaliseerbare parfums) en de Signature Collection (een collectie van tien exclusief ontworpen porseleinen geurkaarshouders, gedecoreerd met bijzondere patronen, die gevuld kunnen worden met een zelfgekozen geurkaars). Naast deze premium selectie zijn er ook andere nieuwe productcategorieën te vinden, waaronder exclusieve wasmiddelen, reisaccessoires, interieurdecoratie en luxueus beddengoed en badtextiel. De Mansion Collection, Talisman Collection, Signature Collection en een deel van de Bed, Bath & Beyond Collection zijn in de toekomst ook verkrijgbaar via Rituals.com.

Aan het begin van de zomer 2021 worden de tweede en derde verdieping geopend. Op deze verdiepingen, de Body Spa en de Mind Spa, wordt de merk- en lifestyle-beleving verder versterkt. De Body Spa verdieping biedt ruimte voor massages, gezichts-/schoonheidsbehandelingen en professioneel beauty-advies. De Mind Spa geeft exclusief toegang tot de spa voor de geest; een plek om lichaam, geest en ziel te laten ontsnappen aan de waan van de drukke dag en een moment te nemen om te ontspannen en op te laden. Hier worden professionele en innovatieve stress reducerende behandelingen gegeven, kan men meditatielessen volgen en workshops ter ondersteuning voor zowel geest als ziel.

De House of Rituals maakt onderdeel uit van de belofte van Rituals Cosmetics om een soulful shopervaring te bieden aan de inwoners en bezoekers van Amsterdam, het kloppend hart van het merk. Raymond Cloosterman, oprichter en CEO van Rituals Cosmetics, presenteert vol trots dit unieke experience concept ter ere van 20 jaar Rituals: ‘Wij zijn erg verheugd dat wij in de stad waar het 20 jaar geleden allemaal begon House of Rituals te openen, met vier verdiepingen die een complete Rituals-experience bieden. Met dit nieuwe, holistische concept voor lichaam, geest en ziel breekt voor ons merk en ons bedrijf een nieuwe fase aan. Met de nieuwe premium collecties als impuls voor de online-activiteiten en het bedrijf en de Body & Mind spa’s als impuls voor het merk tillen we Rituals Cosmetics naar een hoger niveau.”