InterContinental Penang resort

InterContinental Penang Resort heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en zal Penang’s meest exclusieve strand resort bestemming nieuw leven inblazen. IHG Hotels & Resorts een van ‘s werelds toonaangevende hotelbedrijven, kondigt de ondertekening aan van InterContinental Penang Resort, in samenwerking met THR Hotel (Penang) Sdn Bhd, een dochteronderneming van een toonaangevende Maleisische hoteleigenaar, Tradewinds Corporation Berhad. Dankzij de samenwerking zal IHG haar Luxury & Lifestyle portfolio in Maleisië uitbreiden door het voormalige Penang Mutiara Beach Resort in Teluk Bahang om te vormen tot een luxueus strandresort onder IHG-merk. Het nostalgische resort herdefinieert luxe strandtoerisme voor Penang.

Het InterContinental Penang Resort opent zijn deuren in 2025 en verwelkomt zijn gasten in Penang’s Glowing Bay in Teluk Bahang in een tropisch strandreservaat te midden van een biodiverse flora en fauna. Met het vissersdorp Teluk Bahang, het nationale park van Penang en de tropische kruidentuin van Penang als directe buren, kunnen gasten ook genieten van het onbelemmerde uitzicht op de Straat van Malakka met witte zandstranden, helder smaragdgroen water en een achtergrond van weelderige bergbossen.

InterContinental Penang Resort ligt op 30 minuten rijden van het centrum van Georgetown en beschikt over 355 kamers en suites, met maximaal drie slaapkamers, en een privé-enclave van zes villa’s voor gasten die op zoek zijn naar een verblijf midden in de natuur. De verblijfservaring wordt aangevuld met een holistisch wellnessdorp dat 10 behandelingsvilla’s, een yogastudio en een relaxatiepaviljoen zal huisvesten, allemaal in een complex omringd door prachtige Angsana-bomen die tijdens het bouwproces zorgvuldig bewaard en beschermd zullen worden.

Het hotel zal een breed scala aan gasten aantrekken, van gezinnen en “bleisure” reizigers tot degenen die evenementen bijwonen. Tot de faciliteiten behoren drie zwembaden (waaronder een kinderbad), vijf restaurants en bars, 1.000 m² vergader- en evenementenruimte en de wereldberoemde Club InterContinental Lounge van het merk, die uitzicht biedt op de Straat van Malakka.

InterContinental Penang Resort wordt het tweede InterContinental hotel in Maleisië (na InterContinental Kuala Lumpur), en brengt IHG terug naar Penang, samen met het aankomende Holiday Inn & Suites Penang Prai. In Maleisië heeft IHG momenteel zes hotels, verdeeld over drie merken – InterContinental, Holiday Inn en Holiday Inn Express. IHG is vastbesloten haar aanwezigheid in Maleisië uit te breiden en heeft een pijplijn van 10 hotels die in de komende drie tot vijf jaar geopend zullen worden, met name Crowne Plaza Kota Kinabalu, Crowne Plaza Kuala Lumpur City Centre, Hotel Indigo Kuala Lumpur on the Park, Kimpton Kuala Lumpur en Regent Kuala Lumpur.