InterContinental Tashkent

IHG® Hotels & Resorts (IHG®), kondigt een debuut aan voor haar toonaangevende luxemerk InterContinental Hotels & Resorts in Oezbekistan. InterContinental Tashkent zal naar verwachting tegen het einde van 2022 worden geopend en een nieuwe moderne luxe-ervaring bieden in de hoofdstad. Deze recente ondertekening volgt op de recente aankondiging van IHG’s groei, waarbij in 2022 50 nieuwe hotels zullen worden toegevoegd aan de wereldwijde Luxury en Lifestyle portfolio.

Het nieuw gebouwde hotel is centraal gelegen en zal 216 kamers tellen, waaronder 40 suites, waarvan twee presidentiële suites, met een prachtig uitzicht op de stad, evenals deskundige wellnessfaciliteiten en verrukkelijke eetgelegenheden. Het InterContinental Tashkent wordt ontwikkeld in samenwerking met UzTur Investment and Development als onderdeel van het gloednieuwe ontwikkelingscomplex Trilliant Business Park, dat bestaat uit InterContinental Tashkent, ultramoderne kantoren, high-end winkelruimte en een landschapspark, bewust ontworpen over drie torens, en een congrescentrum.

Als hoeksteen van de Trilliant-ontwikkeling zal InterContinental Tashkent een belangrijke rol spelen bij het leveren van luxe ervaringen op een duurzamere manier, als het eerste voorbeeld van een LEED Gold-gecertificeerd project in Oezbekistan. De LEED-certificering (Leadership in Energy and Environmental Design) is een wereldwijd erkend symbool van duurzaamheid, prestatie en leiderschap, dat wordt toegekend aan bouwprojecten die worden ontwikkeld in overeenstemming met een raamwerk waarin criteria voor efficiënte en duurzame ondernemingen worden uiteengezet. Na voltooiing zal InterContinental Tashkent voldoen aan de groeiende vraag van consumenten naar bewuster reizen, door de voorziening van elektrische oplaadpunten voor auto’s, duurzame landschapsarchitectuur, en doordachte details om de impact op het milieu te minimaliseren. Deze aanpak sluit aan bij IHG’s Journey to Tomorrow, waarmee het bedrijf zich verder inzet voor duurzame groei.

InterContinental Tashkent brengt InterContinental, ‘s werelds eerste en grootste luxe hotelmerk, naar een belangrijke nieuwe locatie in het stadscentrum. Het ultramoderne hotel zal de skyline van Tashkent transformeren als een van de meest opvallende moderne gebouwen in het hart van de stad. De buitenkant van het InterContinental Tashkent, dat 94 meter boven de zeespiegel uitsteekt, wordt een glamoureus voorbeeld van artistieke architectuur, ontworpen met de moderne luxereiziger in gedachten.

Het kenmerkende restaurant van het hotel, Ember, zal een van de meest geprezen eetgelegenheden in de regio worden, waar op het vuur gegrilde steaks, sushi en schaaldieren worden geserveerd. De bar van Ember krijgt een aangelegde tuin met een whiskybibliotheek, een cocktailmenu en een panoramisch uitzicht op de skyline. Andere eetgelegenheden zijn No’mad, een ruimte die de hele dag open is en gespecialiseerd is in Centraal-Aziatische producten, met een open keuken en bar, en Chach, een loungeruimte met een patisserie, waar koffie wordt geserveerd en platesharing.

Het congrescentrum van het hotel biedt meer dan 2.500 m² ruimte – ideaal voor conferenties, luxueuze bruiloften en kleinschaligere vergaderingen – met een balzaal, 10 vergaderzalen en vier VIP-suites met een prachtig uitzicht over de stad.

InterContinental Tashkent zal ook de weg wijzen voor het wellness- en lifestyle-aanbod van de stad met een superieure spa en wellnessclub op de eerste verdieping. De faciliteiten omvatten een zwembad van 150 m², behandelingskamers, jacuzzi, sauna en hammam, split-level fitnessruimte, een groot dakterras en een zwembadbar waar smoothies en een grazingsmenu worden geserveerd.