InterContinental Tirana: merkdebuut in Albanië

IHG® Hotels & Resorts (IHG®) kondigt de ondertekening aan van de franchiseovereenkomst met InterContinental Tirana, een merkdebuut voor InterContinental Hotels & Resorts in Albanië.

IHG, dat in 2025 open moet gaan, tekende onlangs een franchiseovereenkomst met de heer Ram Geci, eigenaar en president van Geci Group, een van de grootste infrastructuurbedrijven van Albanië, die ook gespecialiseerd is in gastvrijheid en toerisme. Het bedrijf heeft ongeveer 20 jaar ervaring in de horeca en is sinds 2004 aandeelhouder en sinds 2011 enige eigenaar van het Tirana International Hotel in Tirana, Albanië.

Het nieuw te bouwen InterContinental Tirana hotel zal ongeveer 300 kamers en suites hebben, een groot conferentiecentrum met een balzaal en een capaciteit tot 1.000 personen voor MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions) evenementen en bruiloften. Er komt ook een luxe spa, en een restaurant en bar op het dak met panoramisch uitzicht over de stad. Het hotel ligt aan het Skanderbegplein in Tirana, dicht bij belangrijke bezienswaardigheden zoals het Nationaal Historisch Museum, het Kasteel van Tirana, het Operahuis, de Kunstgalerij en de belangrijkste instellingen zoals het Albanese parlement, ministeries, de Nationale Bank van Albanië en de gemeente Tirana. Het pand ligt op slechts 15 minuten rijden van de internationale luchthaven van Tirana.

InterContinental Hotels & Resorts vierde in 2021 haar 75e diamanten jubileum en heeft momenteel 31 open hotels in heel Europa, en 214 open en 79 in de pijplijn over de hele wereld. Recente ondertekeningen in Europa zijn onder andere InterContinental Resort Kreta, InterContinental Resort Amma, Canj – Montenegro en InterContinental Tashkent, Oezbekistan.

De faciliteiten van InterContinental Tirana omvatten een ontspannende wellness- en ontspanningsruimte met een binnenzwembad, een stoombad, een sauna, behandelkamers en een fitnessruimte. Er komen verschillende restaurants, bars en cafés, plus een casino, kinderclub, bibliotheek en uitgebreide ondergrondse parkeergelegenheid.

Albanië, dat grenst aan Griekenland, Servië en Macedonië, heeft een bevolking van 2,9 miljoen. De regering erkent het belang van toerisme voor de economie van Albanië en heeft onlangs een aantal belastingvoordelen goedgekeurd om investeringen te stimuleren. In 2021 is het totale aantal overzeese toeristen dat Albanië bezocht met 114% gestegen tot 5,7 miljoen mensen (bron: INSTAT).