Internationale vrouwendag – 8maart

Koffie Rombouts lanceert ‘Coffee by Women’

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op 8 maart introduceert het Belgische koffiemerk Rombouts ‘Coffee by Women’, Fairtrade-koffie die 100% door vrouwen wordt verbouwd.

De ‘limited edition’ is samengesteld uit koffiesoorten uit de Dominicaanse Republiek. In Santo Domingo produceren de vrouwelijke leden van de ADOMUCA-vereniging (Asociación Dominicana de Mujeres en Café) deze unieke koffie. De vrouwelijke koffieplanters zijn het toonbeeld van kracht en waardigheid, en bieden een pittige koffie met intens karakter en met onderliggende zoete tonen van honing en gedroogd fruit. Het Fairtrade-label is de garantie van een eerlijk inkomen waardoor deze producenten in menswaardige omstandigheden kunnen leven.

Gedelegeerd bestuurder Xavier Rombouts: “Als Belgisch familiebedrijf op de internationale markt hebben we altijd al veel aandacht besteed aan Fairtrade, eerlijke handel dus, met gelijke kansen voor iedereen. Dankzij deze bijzondere coöperatie garanderen we een minimuminkomen aan een groep vrouwen, wat in veel ontwikkelingslanden geen vanzelfsprekendheid is.”

De ‘Coffee by Women’ kan elke vrijdag en zaterdag geproefd worden in Hypermarkt Carrefour in Zemst, waar de koffie door Rombouts vers wordt gebrand. Rombouts’ vrouwelijke koffie is exclusief verkrijgbaar op Rombouts.com en in Hypermarkt Carrefour in Zemst voor 7,40 euro (per pak van 250 g koffiebonen) – zolang de voorraad strekt.

Koffie F. Rombouts is een Belgisch koffiemerk sinds 1896 dat koffieproducten verhandelt voor retail, horeca en kantoren. Het familiebedrijf heeft filialen en vestigingen in 35 landen. 50% van de ingevoerde koffiebonen is afkomstig van coöperaties met het Fairtrade-label, 17% van de volumes is bio. Recent lanceerde Koffie Rombouts een ecologische, 100% composteerbare variant van zijn iconische voorgedoseerde wegwerpfilter. www.rombouts.com