Karen Turner: Le Prieuré Saint Jean de Bébian: beste vrouwelijke wijnmaker 2016

De derde editie van de Japanse Sakura wine award vond plaats op Valentijnsdag. Deze internationale competitie die erg gewaardeerd wordt op de Japanse markt is een jaarlijks festival dat wereldwijde belangstelling wegdraagt.

Voor deze competitie werden 3453 flessen uit 35 landen ingezonden. 181 keer werd een dubbel gouden award toegekend, 705 wijnen behaalden een gouden award en 615 wijnen kregen een zilveren award. Naast de wijncompetitie is er eveneens een competitie voor de beste vrouwelijke wijnmaker.

De trofeeën  werden uitgereikt tijdens de internationale voedingsvakbeurs Foodex in Tokyo. Het was mevr Yumi Tanabé, voorzitster van de Japanse hotelschool die op 8 maart de trofee aan Karen Turner overhandigde. Merkwaardig hierbij is het feit dat een uitsluitend vrouwelijke jury voor de bekroningen zorgt. Naast de trofee beste vrouwelijke wijnmaker, kaapte Le Prieuré Saint Jean de Bébian ook twee dubbele gouden awards weg en dit voor de Prieuré Saint Jean  de Bébian rouge 2009 en wit 2014.

Karen Turner is sinds 2004 actief bij Prieuré Saint Jean de Bebian en is oenologe gevormd aan de universiteit van Adelaide. Voorheen was ze actief in Australië, Zuid-Afrika, Portugal en Italië. Haar ervaringen en onverdroten passie voor de betere wijnen hebben in belangrijke mate bijgedragen tot de upgrading van de wijnen van dit wijnhuis. ( zie ook commentaren tasted4you- wine van 15 januari 2016 Prieuré Saint Jean de Bébian rouge en 19 januari La Croix de Bébian).