Kartonnen verpakkingen SIG

moderniseren het traditionele groenteschap in België en Nederland

 

Als antwoord op de toenemende vraag van fabrikanten, retailers en consumenten naar innovatieve en duurzame verpakkingen, blijft verpakkingsspecialist SIG inspelen op deze behoeften. De traditionele markt voor conservengroenten, waar voornamelijk blik en glas wordt gebruikt, wordt nu opgeschud door SIG’s kartonnen verpakking met de vele voordelen op het gebied van gemak, efficiëntie en duurzaamheid.

HAK, de toonaangevende Nederlandse producent van plantaardige voedingsmiddelen, heeft onlangs gekozen voor SIG SafeBloc kartonverpakkingen, een duurzamere verpakking in vergelijking met blikjes of glazen potten*. De verpakking zorgt ervoor dat de peulvruchten optimaal beschermd zijn en hun hoge kwaliteit langdurig behouden. Het hoge aandeel hernieuwbare materialen en het gebruik van relatief weinig materiaal per verpakking resulteren in een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk*.

HAK is de eerste groenteproducent onder de klanten van SIG die het duurzame verpakkingsmateriaal SIG Terra Forest-polymeren gebruikt. 90% van het verpakkingsmateriaal is forest-based, inclusief polymeren die via een gecertificeerde massabalans zijn gekoppeld aan hernieuwbare bronnen uit bossen. Hiermee wordt afstand genomen van conventionele, op fossiele grondstoffen gebaseerde polymeren.

Nicole Freid, CEO van HAK: “In lijn met ons streven om de overgang van dierlijke eiwitten naar gezonde en milieuvriendelijke peulvruchten te versnellen willen we een nieuwe verpakkingsstandaard die het eten van peulvruchten nog toegankelijker maakt in deze categorie neerzetten. Door consumenten deze duurzame verpakkingsoplossing van SIG aan te bieden, zorgen we ervoor dat de verpakking onze plantaardige portfolio op een eigentijdse en verfrissende manier aanvult.

Consumenten zien de praktische kartonnen verpakking als een moderne, lichte en handige oplossing. De ruimtebesparende vorm heeft veel voordelen. Het is gemakkelijker te vervoeren, te bewaren en na gebruik voor recycling weg te gooien. Fabrikanten en supermarkten profiteren van de eenvoudige en efficiënte manier waarop de SIG-kartonverpakkingen kunnen worden getransporteerd en bewaard.

José Matthijsse, President & General Manager Europe bij SIG: “Groenten en peulvruchten in kartonnen verpakkingen passen bij het streven van voedingsmiddelenbedrijven zoals HAK om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat doen ze door te investeren in biologische producten, hun CO2-uitstoot te verminderen en consumenten te stimuleren om te kiezen voor peulvruchten als alternatieve eiwitbron. We hebben nauw samengewerkt met HAK om hen te ondersteunen bij het leveren van de nieuwste duurzame verpakkingsoplossingen en ik ben ervan overtuigd dat dit partnerschap hen niet alleen in een uitstekende positie zal brengen voor marktpenetratie en volumegroei, maar dat het HAK ook erkenning zal geven als het gaat om verduurzaming van de categorie.”