Les Tables du Terroir zijn gepassioneerde restaurateurs die zich dagelijks inzetten om onze lokale producten te promoten en de producenten te steuen. Om deel uit te maken van dit netwerk van restauranthouders met het Apaq-W label, moeten de restauranthouders lokale producten op het menu aanbieden. Maar niet alleen dat…
Door zich aan te sluiten bij het Table de Terroir-netwerk verbinden de restauranthouders zich ertoe lokale, duurzame en seizoensgebonden landbouw te promoten. Zij onderschrijven een Handvest dat zeer specifieke criteria in acht neemt, met name : hun partnerproducenten en ambachtslieden eerlijk en rechtvaardig betalen; te allen tijde lokale producten op het menu aan te bieden, en dit voor de verschillende productcategorieën: vlees, vis, zuivelproducten, fruit en groenten, eieren, specerijen, enz.; om de op het menu aangeboden lokale producten te variëren en zo aan te sluiten bij de seizoenen; permanent ten minste 6 lokale producten op de drankenkaart aan te bieden, waaronder ten minste 1 voor elk van de volgende categorieën dranken: frisdranken, ciders, wijnen, ambachtelijke bieren en gedistilleerde dranken.
Deelnemers aan het hergelanceerde label “Table de Terroir” zijn o.m. À la mémoire de (Colfontaine), Brut Eten (Elsene), Fleur de Sel (Ghlin), Hors-Champs (Gembloux), Hôtel des Postes (Houffalize), La Cour des Dames (Obourg), La Menuiserie (Weismes), Le Manoir de la Valette (Florennes), Le Tri-Marrants (Froidchapelle), Les Sorbiers (Heer), L’Ôthentique (Han-sur-Lesse), Taverne de Rochehaut (Rochehaut) en Taverne Saint-Géry (Aubechies).
Meer informatie op https://www.jecuisinelocal.be/tabledeterroir/