Loire Porperties: Chinon het land van de Rabelais

Alleen de naam al roept een belangrijke episode op uit de Franse geschiedenis en literatuur: het domein des Hardonnières, uitsluitend beplant met Cabernet Franc, verheugt zich al, om, met zijn Chinon Rouge millésime 2015 een nieuwe bladzijde te schrijven van zijn wijngeschiedenis. Hij beschrijft graag zijn intense kersrode kleur, zijn neus van frambozen en rode bessen, om daarna te spreken over de soepele en zijdezachte tannines die de gelukkige drinker leiden naar een afdronk vol genot. Deze Chinon past uitstekend bij zowel wit als rood vlees, en bij kaas.

Coteaux du Layon:

Een moelleux dicht bij huis. Ze hebben een zekere bekendheid verworven bij het Belgische publiek. De millésime 2015 van de cuvée Elysis des Coteaux du Layon, een halfzoete wijn vervaardigd met de Chenindruif, heeft een heel uitgesproken boeket met toetsen van honing, acacia en kweepeer, vermengd met bloemige aroma’s van citroengras en gekonfijt fruit. Deze fruitige en delicate wijn, goudachtig van kleur met een groene glans, is heel genereus in de mond. Ideaal als aperitief, maar ook in combinatie met foie gras en fricassee van gevogelte, met blauwe kazen en met nagerechten.

Deze zachte wijn is voorbestemd voor een lang leven en zal vijf à tien jaar geduldig kunnen wachten in de kelder, totdat zijn eigenaar beslist om hem in alle volheid te degusteren.