Maîtres Vignerons de Cascasrel – AOC Corbières- Cuvée du Moulin 2016

Een fles Cuvée du Moulin 2016 openen is een ​​pad banen in de heuvels van de Corbières: tonen van cassis en blackberry worden gecombineerd met essenties van tijm en rozemarijn, maar evenzeer het ontdekken van pittige, peperige en verfrissende hints. Krachtig en goed gebouwd, is deze wijn, klaar om nu te drinken, hij biedt alles om de meest veeleisende wijnliefhebbers te verwennen!

Afkomstig van eerder arme maar zonrijke terroirs, biedt dit harmonieus druivenras, gecombineerd met een verantwoorde landbouw, strikte vinificatie bij aankomst van de druiven in de kelder en bij het bottelen, uiting van alle kenmerken van de Corbières en de passie van de Cascastel-wijnmakers voor hun terroirs. De cuvée du moulin komt uit de selectie van oude wijngaarden “Excellences” gelegen op het grondgebied van Saint Jean du Barrou, rustend op een ondergrond van kalksteen en klei. De terroirs situeren zich op terrassen en krijtachtige hellingen van klei.

Druiven: Assemblage van Grenache 40%. gemiddelde leeftijd 50 jaar; Carignan 40%. gemiddelde leeftijd 40 jaar en Syrah 20%. gemiddelde leeftijd 20 jaar

Vinifictie: De Carignan en Syrah worden gevinifieerd via koolzuur maceratie met een vatting van ongeveer 3 weken. De volledig ontsteelde Grenache Noir krijgt een koude voorvergisting van 5 dagen om de fruitige toetsen optimaal te bewaren, deze vatting duurt ongeveer 15 dagen. Voor deze cuvée worden enkel de ‘coule’ sappen gebruikt geselecteerd na de malolactische fermentatie.

Rijping: roestvrijstalen vaten op een gecontroleerde temperatuur om het fruit en de frisheid optimaal te vrijwaren.

Proefnotities: Diep paarse rode kleur. Wulpse neus, met mooie hints van kruiden, vanille en zwart fruit. In de mond, volrond en stevig, gemarkeerd door gemengde tannines en aroma’s van kreupelhout. Een krachtige, vlezige en elegante wijn, die reeds nu makkelijk kan worden gedronken, maar zich perfect leent om rustig in de kelder te ouderen. Deze wijn kreeg een Gouden medaille – Macon 2017.