Marriott debuteert in Costa Navarino

Marriott International, Inc. heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend met TEMES S.A., een toonaangevende ontwikkelaar en exploitant in high-end toerisme en vastgoed, om het W Hotels Worldwide merk te laten debuteren in Griekenland met de opening van W Costa Navarino. Naar verwachting zal W Costa Navarino in de zomer van 2022 geopend worden. Het is de nieuwste aanwinst in de steeds groter wordende W Escapes portfolio in Europa, na locaties in Spanje, Zwitserland en Portugal.

Het nieuwe W Escape zal gevestigd worden in Navarino Waterfront, het nieuwste geïntegreerde resort van Costa Navarino – de belangrijkste duurzame bestemming in het Middellandse Zeegebied. De 13 hectare grote bestemming aan het strand ligt in Messinia, in het zuidwesten van de Peloponnesos. W Costa Navarino is ontworpen door het gerenommeerde Griekse architectenbureau Tombazis and Associates Architects. Het is geïnspireerd op de traditionele woonwijken van de regio en maakt gebruik van lokale, natuurlijke materialen zoals steen, hout en riet. De karakteristieke interieurs zullen worden geleid door het in Londen gevestigde MKV Design. The Escape zal naar verwachting beschikken over 246 stijlvolle kamers, suites en villa’s, vele met privézwembaden gelegen in de baai van Navarino met een prachtig uitzicht op de Ionische Zee.

W Costa Navarino zal vijf eetgelegenheden bieden, waaronder een beach club met uitzicht op een lange zandige kust, ontworpen door K-Studio uit Athene. Het ‘Culinaire Plein’ is een speelse variant van het hotel op een delicatessenmarkt met individuele verkooppunten die een sociaal gedreven bestemming creëren waar de hele dag kan worden gegeten. Andere geplande voorzieningen zijn een bar bij zonsondergang en de kenmerkende W Living Room. Gasten kunnen ook genieten van ervaringen en dineren op naburige locaties in Costa Navarino, waaronder de nieuwe Navarino Agora, een open marktplaats met winkels, straatvoedsel, openluchtbioscoop en spannende programma’s gedurende de dag en nacht.

Tennisbanen en een watersportcentrum maken deel uit van de W Costa Navarino, samen met toegang tot de vier kenmerkende golfbanen van de bestemming en een scala aan buitenprogramma’s zoals fietsen, wandelen, bergbeklimmen en zeilen.

Er zijn momenteel twee Marriott International eigendommen in Costa Navarino- The Westin Resort Costa Navarino, dat reizigers en families ontelbare welzijnsactiviteiten biedt en The Romanos, een Luxury Collection Resort, dat exquise architectuur, butlerservice en epicurische ervaringen biedt.