Maurice Lacroix Aikon Benzilla

AIKON #tide Benzilla- Laat je ware kleuren zien!

 

Maurice Lacroix blijft de boodschap verspreiden over zijn baanbrekende horloge, de AIKON #tide, door een nieuwe variant uit te brengen die is gecreëerd in samenwerking met de Thaise artiest en ML Crew-lid Benzilla. Deze speciale editie van het horloge verenigt de wereld van street art en horlogemakers, met behulp van een scala aan levendige kleuren. De AIKON #tide Benzilla werd onthuld tijdens de opening van de nieuwe Maurice Lacroix boetiek in Bangkok op 1 juli.

De onlangs gelanceerde AIKON #tide vertegenwoordigt een nieuwe, verantwoorde benadering van luxe horlogemakers. Gemaakt van geüpcycled plastic uit de oceaan, kost het 17 flessen om één horloge en zijn gebruiksvriendelijke verpakking te maken, wat betekent dat 17 flessen minder de oceaan vervuilen. De AIKON #tide heeft dezelfde kenmerken als de andere leden van de AIKON-familie, namelijk Zwitserse kwaliteit, precieze tijdmeting, urban styling en hoge waargenomen waarde.

Nu heeft het horlogemerk uit de Zwitserse Jura samengewerkt met ML Crew-lid Benzilla, de Thaise kunstenaar, om de AIKON #tide Benzilla te creëren. Benzilla is afgestudeerd aan de Universiteit van Bangkok en studeerde kunst en toegepaste kunst. Hij is echter vooral bekend om zijn kleurrijke straatkunst. In zijn werk worden vaak betonvlakken afgewisseld met zijn kenmerkende, speelse gebruik van kleur. Hij is dol op het gebruik van talrijke tinten in zijn composities, wat nogal verrassend is voor een man die kleurenblind is. Toch heeft hij dit potentiële obstakel overwonnen door zijn vastberadenheid, wat heeft geleid tot zijn buitengewone succes. Dit inspirerende verhaal en succes zijn de belichaming van het motto van Maurice Lacroix: #BeYourAikon.

Benzilla voelt zich persoonlijk verbonden met het AIKON #tide initiatief. Het horlogemerk verzamelt in samenwerking met #tide plastic flessen uit de zeeën rond de verschillende eilanden in Thailand, Indonesië en de Filippijnen.

De nieuwe AIKON #tide Benzilla maakt maximaal gebruik van kleur. Het 40mm-model is verlevendigd met een overvloed aan oogverblindende kleuren, heeft een vlak saffierglas voor een betere leesbaarheid en een quartz uurwerk. De wijzerplaat is versierd met het 3-ogige figuurtje van de Thaise kunstenaar, ‘LOOOK’, een alien die uit het niets is gekomen om onder ons te wonen. De lunette en de kroon zijn in zwart uitgevoerd, terwijl de kast is uitgevoerd in een levendige oranje tint. Tot slot maakt een funky lichtblauwe rubberen band het geheel af. Eigenaars van het horloge kunnen het uiterlijk aanpassen met behulp van het Easy Strap Exchange-systeem, waarbij de band kan worden verwisseld voor een alternatief, zonder dat er gereedschap aan te pas hoeft te komen.

In lijn met de milieubewuste mentaliteit van het merk wordt de AIKON #tide Benzilla niet gepresenteerd in een overdadige verpakking, maar in plaats daarvan geleverd met een kleurgecoördineerde beker die keer op keer hergebruikt kan worden….

Stéphane Waser, Managing Director van Maurice Lacroix, merkt op: “Het is een eer om samen te werken met Benzilla, een ware Thai en lid van de ML Crew, en het is geweldig om een nieuwe Maurice Lacroix boetiek in Bangkok te openen. Dit is een verder voorbeeld van hoe wij banden smeden met deze regio. Als onderdeel van het AIKON #tide initiatief, verwijderen we plastic afval uit de zeeën rond Thailand en daarbuiten, en helpen zo een verschil te maken voor de wereld die we allemaal delen.”

Nu is het tijd voor iedereen om hun ware kleuren te laten zien en te helpen onze oceanen schoner te maken!