Norwegian Jewel keert terug in dienst

Vanaf 24 november 2022 is Panama City de seizoensgebonden thuishaven van Norwegian Jewel. Norwegian Cruise Line (NCL), de innovator op het gebied van wereldwijde cruisereizen, heeft de terugkeer in de vaart aangekondigd van Norwegian Jewel. Norwegian Jewel is het eerste NCL-schip dat vertrekt vanaf de Fuerte Amador Cruise Terminal in Panama City (Colón), Panama. De volledig gerenoveerde Norwegian Jewel wordt het 13e schip in de vloot van 17 schepen van NCL dat weer in de vaart wordt genomen. Met meeslepende routes vaart Norwegian Jewel naar Alaska van mei tot september, voordat het schip vanaf 24 november 2022 Panama als thuishaven heeft. Voor NCL worden de cruise terminals Colón Cruise Terminal en Fuerte Amador Cruise Terminal Panama City, voor het eerst aangedaan als thuishavens vanaf cruisereizen in november.

Gasten van Norwegian Jewel kunnen genieten van eindeloze voorzieningen, waaronder avontuurlijke activiteiten in het buitensportcomplex en energieke Zumba®- en Flywheel Sports®- lessen. Daarnaast zijn er meerdere bars en lounges aan boord met een uniek thema, waaronder Bliss Ultra Lounge waar gasten de hele nacht kunnen dansen. Norwegian Jewel, met een capaciteit van 2.376 gasten (dubbele bezetting), biedt enkele van de grootste suites op zee met passagiershutten die geschikt zijn voor elke stijl en elk budget. Het schip biedt een Haven Deluxe Owner’s Suite aan met de meest luxueuze, goed uitgeruste accommodaties aan boord, inclusief een 24-uurs butlerservice.

De eerste reis van Norwegian Jewel wordt een majestueus 12-daags avontuur langs de Zuid-Amerikaanse kust. Tijdens deze reis worden er negen opmerkelijke havens bezocht, waaronder de historische stad Panama City (Colón), Panama – waar het schip vanuit vertrekt. Hoogtepunten zijn onder meer een reis naar Puerto Quetzal, waar gasten op safari kunnen gaan door een van de grootste dierenparken in Guatemala. Evenals Las Caletas, waar bezoekers de middag kunnen doorbrengen door te zwemmen met zeeleeuwen vanaf dit tropische strand. Een andere bestemming op de reisroute is onder andere Puntarenas, Costa Rica. Reizigers kunnen hier door het schilderachtige havenstadje met zijn veelkleurige huisjes en lokale markten slenteren. Ook kunnen reizigers een bezoek brengen aan Carara Tropical Rainforest, om samen met een natuurgids exotische flora en fauna te verkennen.

“De eerste vaart van Norwegian Jewel is niet zomaar een nieuwe belangrijke mijlpaal in onze Great Cruise Comeback, het is tevens het teken van een mooie toekomst aangezien we in november seizoensgebonden afvaren vanuit het ongelooflijke Panama”, aldus Norwegian Cruise Line President en Chief Executive Officer, Harry Sommer. “Met de diverse routes van Norwegian Jewel, die reizen van Alaska naar de Caraïben omvatten, kunnen gasten de wereld zien in een van onze bekroonde schepen.”

Tot eind maart 2023 biedt Norwegian Jewel in totaal acht rondvaart cruises door het Panamakanaal aan, variërend van acht tot tien dagen. Beginnend in Colón, de Caribische kant van Panama, en eindigend in Panama City (Fuerte Amador), de Pacifische kant van Panama, en omgekeerd. Daarnaast biedt het schip een selectie van 12-daagse adembenemende herpositionering reizen die hun afvaarten beginnen of eindigen in Panama City (Colón), Panama.

De vloot-brede herschikking van NCL wordt voortgezet in samenwerking met lokale overheden en wordt geleid door de robuuste protocollen van het Sail Safe Health and Safety programma van NCL. In de kern vereist dit dat alle gasten van twaalf jaar en ouder, evenals alle bemanningsleden, volledig gevaccineerd moeten zijn om in de nabije toekomst aan alle NCL reizen te beginnen. Gasten van elf jaar en jonger zijn welkom aan boord zonder vaccinatie. Het is de verantwoordelijkheid van de voogd van de gast om op de hoogte te zijn van eventuele lokale protocollen en/of reisbeperkingen die van kracht zijn op de bezoekende bestemmingen op het moment van afvaart. In samenwerking met de toonaangevende experts van de SailSAFE™ Global Health and Wellness Council worden de robuuste protocollen regelmatig geëvalueerd en indien nodig aangepast. Hierbij worden wetenschappelijke beslissingen genomen om gasten, bemanning en de bestemmingen die het schip bezoekt te beschermen. Naarmate protocollen evolueren en aanvullende informatie beschikbaar komt, worden updates gepubliceerd op www.ncl.com/sail-safe.

Neem voor meer informatie over de bekroonde vloot van 17 schepen van NCL en wereldwijde reisroutes, of om een cruise te boeken, contact op met een reisprofessional of bezoek www.ncl.com.