Officiële lancering van de nieuwe Antwerpse 67(sixtyseven) Gin!

Sociaal ondernemerschap ten top: de opbrengst gaat integraal naar lokale non-profit organisaties zoals de Antwerpse vzw ‘Bring A Smile’. Na een jaar proefdraaien wordt vandaag de Antwerpse 67 [sixtyseven] Gin officieel aan het grote publiek voorgesteld! Botanicals uit de Provence, een Nederlandse meester distilleerder (Herman Jansen) die voor het distillatie- en bottelproces instaat, en een Belgisch/Antwerps team als bezieler achter de 67 gin… Een letterlijk en figuurlijk grensoverschrijdende & overheerlijke gin met frisse aroma’s van verveine (citroenverbena), lavendel en appels, een alcoholpercentage van 42% en dus een ‘perfect match’ voor elke gin liefhebber! “Created With Passion Enjoyed For A Good Cause”: de 67 Gin is met passie en met een altruïstische drijfveer gemaakt. De opbrengst gaat namelijk integraal naar goede doelen zoals ‘Bring A Smile’, ‘Juniors Group & Katrinahof’ en ‘Den Engel’. 67 Gin is verkrijgbaar in de Gintonicshop in Antwerpen en Hasselt, bij Miraflor en enkele lokale Carrefours alsook bij verschillende restaurants en cafés in Antwerpen en omstreken. De consumentenadviesprijs voor een fles van 70 cl bedraagt € 38.99.

67 Gin: aroma’s en multi-serve

De 67 Gin valt onder de categorie van de “florale” gins. Hij wordt gekenmerkt door een breed smakenpallet van jeneverbes, koriander, engelwortel zaden en kardemom maar doorslaggevend zijn vooral de specifieke aroma’s van verveine (citroenverbena), lavendel en groene appel. Zij bepalen de erg typische en frisse smaak van deze gin: de verveine zorgt voor de citrustoets, de lavendel voor het florale aroma en de appeltjes creëren een mooi evenwicht met de frisse zuren. Deze unieke botanicals, afkomstig uit de streek van La Baume de Transit in de Provence, maken verschillende variaties met de 67 Gin mogelijk. 67 Gin kan dus op meerdere manieren gedronken worden: Perfect serve ‘Summer’ met een verse tak verveine, Perfect serve ‘Winter’ met gedroogde verveine en gedroogde citrus, Knight’s serve: krachtig en complex met lavendel en gedroogde citrus; Ladies’ serve met rozenlimonade, rozenblaadjes en een verse tak verveine of     67MF:een buitengewoon lekkere variant op de ‘gin fizz’ met vers citroensap, suikerwater, eiwit en Angostura bitter (kruidenbitter), afgewerkt met een takje verse verveine (in de zomer) of met een zeste van citroen (in de winter).

De 67 Gin kan ook met verschillende soorten tonics gecombineerd worden. Bovendien is deze spirit erg toegankelijk en wordt hij zowel door vrouwen als mannen, jong en oud gesmaakt, en kan men hem tijdens alle seizoenen drinken.

Pro bono

De 67 Gin is niet alleen een heerlijke gin die met veel passie gemaakt wordt. Het 67 project behelst tevens de idee van sociaal ondernemerschap! De slagzin van de 67 Gin is “Created With Passion Enjoyed For A Good Cause”: de opbrengst van de gin gaat dus integraal naar lokale Antwerpse non-profitorganisaties zoals ‘Bring A Smile’, ‘Juniors Group & Katrinahof’ en ‘Den Engel’. Sinds de start werden er al 4.000 flessen verkocht en werden er al verschillende cheques aan deze organisaties overhandigd. Zo vertelt Thomas Lathouwers, één van de oprichters van de 67 Gin: “Het is heel fijn om ondernemerschap te combineren met het opnemen van je sociale/maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij beleven er dubbel plezier aan: we brengen een fantastisch lekker product op de markt en tegelijkertijd maken we het verschil door de opbrengst van 67 aan lokale goede doelen te schenken waardoor een betere en mooiere toekomst voor deze kinderen en jongvolwassenen mogelijk wordt gemaakt.”

Vzw “Spirits of 67” & het team achter de 67 Gin

De bedenkers achter de 67 Gin en de oprichters van de vzw “Spirits of 67” zijn Thomas Lathouwers en Kimmo Holdijk. Samen met Nick Smeyers, Cedric De Vlieger en Lodewick Prompers vormen zij het team achter 67 Gin en staan ze in voor alle facetten van de onderneming. Ze zijn alle vijf  lid van de serviceclub ‘Round Table 67 Antwerp International’ waar het hele idee ontsproten is. Vandaar ook de naamkeuze voor de gin. Kimmo Holdijk, medeoprichter van 67 Gin vervolgt: “Gezien het internationale karakter van de gin en de vertegenwoordiging van de Round Table in verschillende landen wereldwijd, zou het op termijn de ultieme doelstelling voor ons zijn om dit project ook in andere markten te lanceren zodat we wereldwijd lokale doelen kunnen steunen dankzij onze 67 Gin.”

Consumentenadviesprijs & verkrijgbaarheid

De consumentenadviesprijs voor een fles 67 Gin van 70 cl bedraagt € 38.99. De gin is verkrijgbaar in de Gintonicshop in Antwerpen en Hasselt, bij Miraflor en enkele lokale Carrefours alsook bij verschillende restaurants en cafés in Antwerpen en omstreken waaronder Matty, Mich, De Vedet, De Vogelenzang, Bitterpeeën en nog vele andere horecazaken.