Op de proeftafel: Château Haut Barrail 2010

Carrefour Hypermarkten- Op de proeftafel Château Haut Barrail 2010

 

Volgens meerdere historische bronnen vindt dit kasteel zijn oorsprong in 1362 en kreeg het voornamelijk bekendheid door La Maison de Bernede, vestiging die volledig is verdwenen. Wel zijn er nog restanten van de bijhorende molen. De huidige gebouwen dateren uit het eind van de 17de– begin18de eeuw. Het domein is sinds 1987 in handen van de familie Gillet die een grondige restauratie en renovatie liet doorvoeren en in 1995 zijn eerste millésime op de markt bracht.

Château Haut Barrail is een Medocwijn, cru bourgeois, bestaande uit 60% Merlot en 40% Cabernet Sauvignon. De wijngaarden zowat 12 ha rusten voornamelijk op argilo-calcaire gronden en kregen 6500 ranken per hectare mee. De maceratie van de geoogste druiven gebeurt bij koude temperatuur terwijl men voor de gisting gebruik maakt van thermogereguleerde vaten. Nadien worden de sappen bewaard in vaten bij 28°C tot op het ogenblik van de botteling. Deze wijn kreeg in 2012 een gouden medaille in Brussel.

In de neus transformeert de dieprode kleur zich in aroma’s van rood fruit met toetsen van vanille. In de mond krijgen we een wijn met karakter en aromatisch toetsen. Ook bij de gezellige, lange afdronk openbaren zich aangename kruidige accenten. Bewaarpotentieel 8 tot 10 jaar. Normale prijs €14.76 – promoprijs €11.99.