Een 100% Tempranillo wijn van geselecteerde oude wijnstokken van de hoogste kwaliteit. Gisting in roestvrijstalen tanks gedurende 7 dagen bij 28ºC, maceratie met de schillen gedurende een extra 15 dagen om de juiste kleur te verkrijgen. Malolactische gisting gebeurt in nieuwe Franse eiken vaten, nadien rijping gedurende minstens de 16 maanden in dezelfde nieuwe Franse eiken vaten type Bordeaux. Na de botteling rijpt en veroudert de wijn minimum 26 maanden op fles.
Intense rood-robijnrode kleur, briljant en diep. In de neus, zuivere, krachtige en opvallend complexe aroma’s met hints van kruiden en fijn hout. Complex en lang in de mond, met een goede structuur en evenwichtige balans tussen alcohol en goed gepolijst tannines. De afdronk is lang en persistent, met aanhoudende fruitige noten. Kreeg een Gouden Medaille in de Internationale Wedstrijd Tempranillos al Mundo 2016 en 92 punten in Wine Spectator, 2016.