Porto Cruz fresco

Cruz fresco, de nieuwe hit onder de zomerdrankjes. Probeer deze zomer zeker eens de porto cruz fresco & tonic uit wanneer je afkoeling zoekt bij hogere temperaturen. Een drankje dat je makkelijk samenstelt op basis van 1/3 porto cruz, 2/3 tonic en afwerkt met ijs, veel ijs. Lekker makkelijk en oh zo zoet.

Liefhebbers van de fruitige smaak van porto kunnen ook gewoon voor the real deal gaan en enkel ijsblokjes toevoegen aan hun porto om een porto cruz fresco samen te stellen. Voor welke cruz fresco variant je ook gaat, met of zonder tonic, je hebt sowieso een waardig alternatief in handen voor de gekende gin-tonic, mojito of caipirinha!

Dit is hoe je makkelijk een Porto Cruz fresco samenstelt obv. roze of witte porto van het Portugese merk Cruz:

Cruz pink fresco & tonic: (1 glas); 7 cl (of1/3) Porto Cruz pink, 15 cl (of 2/3) tonic, ijsblokjes, 1 rode peper. Vul een groot wijnglas met ijsblokjes. Voeg Porto Cruz pink toe en vul aan met tonic. Garneer met een rode peper voor extra pit. Enjoy!

Cruz white fresco & tonic: (1glas) 7cl (of 1/3) Porto Cruz white, 15 cl (of 2/3) tonic, ijsblokjes, schijfje gember, takje rozemarijn. Plaats een schijfje gember in een groot wijnglas, vul het glas met ijsblokjes. Voeg Porto Cruz white toe en vul aan met tonic. Garneer met een takje rozemarijn. Done!

Verkies je een Porto Ruz fresco (zonder tonic) ga dan voor een rode of tawny porto can Cruz!

Cruz ruby fresco: 7 cl Porto Cruz ruby, ijsblokjes, zeste van sinaasappel. Vul een wijnglas voor 3/4 met ijsblokjes, voeg Porto Cruz ruby toe en werk af met zeste van sinaasappel. Geniet!

Cruz tawny fresco: 7cl Porto Ruz tawny, ijsblokjes, zeste van sinaasappel: vul een wijnglas met ¾ met ijsblokjes, voeg Porto Cruz tawny toe en werk af met zeste van sinaasappel. Ready!

Wie een citytrip plant naar het prachtige Porto dient zeker eens een bezoekje te brengen aan het Espaço Porto Cruz visitor center in Vila Nova de Gaia. Dit is een mulimediacentrum waar je de porto’s van het huis Gran Cruz kan ontdekken via zintuiglijke en interactieve ervaringen en waar je bovendien in de rooftopbar kan genieten van een glaasje porto met uniek uitzicht op de Douro. Wie zich helemaal wil laten onderdompelen in de portosfeer kan ook een verblijf boeken in het Gran Cruz house en culinair genieten van het bijhorende Casario restaurant.

Met een verkoop van meer dan 10 miljoen flessen in meer dan 50 landen ter wereld, is Cruz vandaag de nummer 1 in de wereld van de Port. Het huis Gran Cruz heeft zijn reputatie te danken aan een eeuwenoude knowhow, doorgegeven van generatie op generatie en beloond met talrijke medailles.

Cruz produceert zijn Ports met de grootste zorg en waakt in het bijzonder over drie cruciale stappen: de selectie van de druivensoorten, de mutage waarin alle talenten van de keldermeester worden aangesproken en de rijping waarin de Porto Cruz ports hun karakter en hun aroma’s ontwikkelen.