PURR brengt alternatieve wijnbeurs voor 2de keer naar Gentse Voorhaven

De tweede editie van de PURR wijnbeurs [met extra nadruk op de eind-R, uitgesproken op z’n Gents] nadert met rasse schreden. In het weekend van 2 en 3 juni komen dertig wijnmakers uit heel Europa naar de prachtige kelders van Loods 20, een historische katoenopslagplaats in de Voorhaven van Gent, om hun verhaal, visie en wijn voor te stellen aan het publiek.

Met PURR focussen de drie jonge, Gentse oprichters – Jason Zappa Janse, Stijn Demeulemeester en Tristan Lybaert – op wijnmakers die met veel respect voor mens en natuur hun wijn produceren. Hoewel deze wijnen courant bekend staan onder de term “natuurlijk”, proberen ze die term te vermijden, aangezien de wijnmakers in kwestie simpelweg “wijn” maken. Het resultaat zijn (h)eerlijke terroirproducten.

De beurs opent haar deuren op zaterdag tussen 15u en 22u en op zondag tussen 11u en 18u. Dagtickets kosten €10 en zijn online verkrijgbaar. Meer dan 150 wijnen zullen geproefd en aangeschaft kunnen worden.

De line-up van wijnmakers is gericht op kwaliteit, meer dan op kwantiteit, om persoonlijk contact tussen wijnmakers en publiek te garanderen – iets wat het drietal zelf uitermate belangrijk vindt. “We proberen zo goed als mogelijk samen te werken met wijnmakers die perfect in het PURR plaatje passen, en ons ook steunen in het promoten van wijn, natuur en haar makers,” stelt Stijn. De deelnemende wijnmakers zijn te vinden op www.purr.be. (“PURR in 2018”)

PURR wil een bepaalde levensstijl en -overtuiging neerplanten, met veel nadruk op het belang van kleinschalige, duurzame en artisanale productie, en hoe juist daaruit pure producten voortkomen. Veel van de wijnmakers die meedoen aan PURR geven een voorbeeld van hoe we beter met de natuur zouden moeten omgaan. Dat maakt van PURR een informatief, educatief en culinair totaalconcept, ondergedompeld in een sfeervolle en laagdrempelige context.

De PURR Village: een weekend vol ontspanning:

Op vrijdag 1 juni opent ook de PURR Village haar deuren om 17u00 op het verhoogd platform van Loods 20. De Village is een open en gratis toegankelijke plek van ontspanning voor iedereen, het hele weekend door. Het PURR team bemant zelf een bar met een uitgebreide selectie van wijnen uit de kelders en werkt voor zij die liever een fris biertje drinken samen met Brouwerij ‘t Verzet uit Anzegem. Speciaal voor de gelegenheid wordt ook That Pony op tap geserveerd, een hoppig, blond biertje gemaakt door de zaakvoerders van Jigger’s, Pony’s en de Ganzerik in samenwerking met ‘t Verzet.

Roots diner op Loods 20

Het drietal werkt voor deze tweede editie ook samen met Kim Devisschere en Nele Victoor van Gentse gastronomische hotspot Roots, die een publiek diner verzorgen op het overdekt, verhoogd platform van Loods 20 op zaterdagavond om 19:00. Het diner bestaat uit een viergangenmenu (amuse, voor- hoofd & nagerecht) met een selectie van aangepaste wijnen rechtstreeks van bij de wijnmakers uit de kelders. Het aantal plaatsen is beperkt, dus snel reserveren is aangeraden, wat kan via www.purr.be (“PURR invites Roots”) of via info@purr.be. Reserveren voor het diner verschaft gasten ook  toegang tot de beurs op zaterdag.purr-1fd9c50b-4e0f-4c04-a8e7-f53ff580aa83

Nunchi-style BBQ – all day long

Gedurende heel het weekend zullen ook Michael Pilozzi en Jet Valstar, de zaakvoerders achter Bento-bar Nunchi., speciaal voor PURR nogmaals de mouwen opstropen om een Nunchi-style barbecue te voorzien in de Village. Enkele live-concertjes zorgen ook voor het nodige muzikaal vertier. Het belooft een aangenaam en ontspannen weekend te worden in, op en rond Loods 20.

Kom naar PURR met de velo of met de Lijn!

Wie graag naar PURR komt, wordt aangemoedigd met de fiets of het openbaar vervoer te komen. We voorzien via Stad Gent voldoende fietsstallingen pal naast de Loods. Vanaf Gent Dampoort of Gent Zuid rijdt Lijn 6 tot aan het Muidestation, op 3 minuten wandelen van Loods 20. Vanaf de Korenmarkt rijdt Lijn 4 tot aan de Muidebrug, op 7 minuten wandelafstand. Voor wie met de auto komt, is er ook voldoende (gratis) parkeerplaats vóór Loods 20 of op de parkeerplaatsen van Loods 23, op 100 meter van Loods 20 verwijderd.