Radisson Blu Cluj

Eerste vijfsterrenhotel in Transsylvanië

 

Radisson Blu Hotel, Cluj, gevestigd in de bruisende hoofdstad van Transsylvanië, Cluj-Napoca, opent haar deuren als het enige vijf-sterren hotel van de stad, en biedt een onvergetelijke ervaring met ruime kamers, een uniek diner concept, en ultra-moderne vergaderfaciliteiten.

Cluj-Napoca, de op één na grootste stad van Roemenië, wordt steeds populairder als vrijetijds- en zakenbestemming en trekt het hele jaar door bezoekers aan met zijn artistieke sfeer, chique cafés waar het goed toeven is, rustige groene ruimten en moderne festivals, waaronder Untold, het grootste elektronische muziekfestival van Roemenië met beroemde internationale dj’s, dat wordt gehouden in de Cluj Arena, direct tegenover het hotel.

Gelegen in het centraal-westelijke deel van de stad, biedt Radisson Blu Hotel, Cluj hedendaagse elegantie na een uitgebreide, twee jaar durende renovatie en conversie van een hotel uit de jaren 1980 naar een modern, upper-upscale Radisson Blu eigendom. De architecten en ontwerpers haalden hun inspiratie voor het nieuwe ontwerpconcept uit de locatie van het hotel en de omliggende natuur, met inbegrip van het Central Park van de stad, een van de oudste recreatieve openbare tuinen in Europa, en de hedendaagse gebouwen in de lokale buurt.

De 149 kamers van het hotel hebben grote ramen met een prachtig uitzicht op de stad en het Central Park. De ruime familiekamers zijn voorzien van een extra slaapbank, terwijl de suites het ultieme comfort bieden. De moderne Lobby Bar is de perfecte plek om te genieten van de kenmerkende drankjes, speciale koffie en snacks, of een snelle zakenlunch. The Park, het moderne internationale restaurant van het hotel, is geopend voor ontbijt, lunch en diner, en biedt een terras om buiten te dineren op warmere dagen. Hikari, het Japanse restaurant van het hotel, is geïnspireerd op het “Land van de Rijzende Zon” en serveert sushi, zeevruchten en Japanse sterke dranken en wijn in een omgeving die is geïnspireerd door de natuur, met uitzicht op het aangrenzende Central Park vanuit de ramen van vloer tot plafond.

Voor vergaderingen en evenementen beschikt het hotel over vijf vergaderzalen voor maximaal 60 personen, voorzien van de nieuwste vergadertechnologie. De privé-balzaal biedt plaats aan evenementen met maximaal 300 deelnemers. Radisson Blu Hotel, Cluj heeft samengewerkt met het aangrenzende BTarena, ook bekend als Polyvalent Hall, om externe vergader- en evenementenruimte te bieden voor maximaal 10.000 personen. Er is ook een fitnessruimte beschikbaar met apparatuur voor krachttraining en cardio.

Met de gezondheid en veiligheid van gasten en teamleden als topprioriteit, implementeert Radisson Blu Hotel, Cluj het Radisson Hotels Safety Protocol programma.