Radisson hotel group en Too good to go starten samenwerking

Radisson Hotel Group kondigt een strategisch partnerschap aan met Too Good To Go in Europa om voedselverspilling tegen te gaan en een positieve impact te hebben op het klimaat. Too Good To Go is een bedrijf met sociale impact dat zich inzet voor de bestrijding van wereldwijde voedselverspilling en de negatieve impact daarvan op het milieu, waaronder de verspilling van andere natuurlijke hulpbronnen. Het nieuwe partnerschap heeft tot doel de voedselverspilling in hotels van de Radisson Hotel Group in heel Europa te verminderen.

Wereldwijd wordt naar schatting 40% van al het voedsel verspild. Te veel bestellen, te veel bereiden en te veel opmaken in restaurants kan leiden tot aanzienlijke hoeveelheden verspilling. Het partnerschap met Too Good To Go bouwt voort op de huidige inspanningen van de Radisson Hotel Group voor een verantwoorde consumptie. Radisson Hotel Group heeft al maatregelen genomen zoals portiecontrole en verbeterde voedselopslag om voedselverspilling te helpen voorkomen, en gaat nu een stap verder in de strijd tegen voedselverspilling door kant-en-klare maaltijden te verkopen op de Too Good to Go-app.

De Too Good To Go app is een oplossing waarmee bedrijven voedseloverschotten aan het einde van de dienst of dag kunnen herverdelen om voedselverspilling tegen te gaan. De app brengt bedrijven in contact met klanten die dit voedsel tegen een vaste, gereduceerde prijs willen kopen en helpen het milieu te sparen – door voedsel-, energie- en waterverspilling te verminderen, evenals de bijbehorende CO²-voetafdruk van het voedsel dat anders zou worden verspild. De gratis app is nu de grootste B2C-marktplaats voor voedseloverschotten ter wereld.

Het doel van het partnerschap is om lokaal het overtollige voedsel van de hotels van de Radisson Hotel Group in Oostenrijk, België, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Nederland, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland opnieuw te verdelen via de Too Good To Go-app.  Sinds de activering heeft Radisson Hotel Group al 15.367 maaltijden gered van verspilling, wat overeenkomt met een CO²-reductie van 37,6 ton.

Mette Lykke, Chief Executive Officer van Too Good To Go zegt: “Uit de laatste cijfers van het WWF over de wereldwijde voedselverspilling blijkt dat het probleem nog groter is dan eerder werd aangenomen: 40% van al het voedsel wordt verspild. We moeten hier dringend iets aan doen om te voorkomen dat de vooruitgang die we de afgelopen jaren hebben geboekt, weer teniet wordt gedaan. Door partnerschappen als deze kunnen bedrijven op grote schaal invloed uitoefenen op het ingewikkelde probleem van de voedselverspilling, en daar hebben we absoluut een verantwoordelijkheid voor.

Inge Huijbrechts, Global Senior Vice President Sustainability, Security and Corporate Communications bij Radisson Hotel Group zei: “In het licht van de Internationale Dag van Bewustwording van Voedselverlies en -verspilling zijn we verheugd om onze samenwerking met Too Good To Go aan te kondigen. Het versterkt onze positieve impact en is volledig in lijn met onze duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder het stellen van wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voor emissiereductie Dit sterke partnerschap in heel Europa benadrukt het belang van het aanpakken van voedselverspilling bij het bereiken van de VN-doelstelling van SDG 12.3, om de wereldwijde voedselverspilling tegen 2030 te halveren.”