Radisson RED Liverpool

Het eerste Radisson RED hotel in het noorden van Engeland is gearriveerd in Liverpool. Het Radisson RED Liverpool is gevestigd in een zorgvuldig gerenoveerd pand dat op de Grade II-lijst staat en in de jaren 1800 als een van de oorspronkelijke Britse spoorweghotels werd geopend. Het combineert geschiedenis, erfgoed en eclectisch design in deze levendige stad. Het hotel is ook een culinaire bestemming dankzij het moderne barbecue- en robata-grillrestaurant Stoke. Het biedt klassieke gerechten met een gegrilde twist in combinatie met een ongeëvenaard uitzicht op de neoklassieke architectuur en de veelgeprezen concertzaal van St George’s Hall, en met uitzicht op de culturele wijk van de stad.

Het iconische gebouw van Radisson RED Liverpool – voorheen bekend als Northern Western Hall – dateert uit 1871 en ligt naast het treinstation Liverpool Lime Street. Het hotel werd oorspronkelijk ontworpen door de lokaal geboren Alfred Waterhouse – de architect achter het Londense Natural History Museum en het stadhuis van Manchester – als een van de British Transport Hotels, met directe verbindingen naar het naburige treinstation. Vanaf de jaren 1930 was het gebouw grotendeels ongebruikt, behalve voor studentenhuisvesting in de jaren 1990.

Bij de uitgebreide renovatie werden een negentiende-eeuws glas-in-loodraam en een grote zandstenen trap gerestaureerd. De niet te missen torentjes en torenspitsen van het gebouw – originele kenmerken uit de jaren 1800 – zijn ook gerestaureerd om de grandeur van het hotel te vergroten. Het 10 verdiepingen tellende hotel heeft 201 gastenkamers en suites, waarvan sommige uitkijken op St George’s Hall, met het kenmerkende design van Radisson RED. Een scooter en zijspan in de stijl van de jaren 1960 en een beeldhouwwerk van een onderzeeër zijn te vinden in het hotel, ter ere van de beroemde muziekscene van de stad en, waarschijnlijk het beroemdste exportproduct van de stad, The Beatles.

Bestemmingsrestaurant Stoke staat centraal op de begane grond van het hotel en biedt de gasten een menu gericht op ‘farm-to-fork’ gerechten die werken met lokale leveranciers, waaronder een 800g 38-daagse dry aged en grasgevoerde ribeye, Dover tong met seizoensgebonden kruiden en hele geroosterde kip, evenals tal van vegetarische opties zoals kleverige barbecue maitake paddenstoelen en truffel arancini. Het restaurant beschikt ook over een open keuken en een robata-grill.

Het merk Radisson RED is aanwezig op andere locaties in het Verenigd Koninkrijk, waaronder het meermaals bekroonde Radisson RED Glasgow en het gloednieuwe Radisson RED London Heathrow.