Regula Ysewijn, ook wel gekend als Miss Foodwise, heeft zich op de kaart gezet als een Belgische creatieve onderneemster. Het grote publiek kent haar ongetwijfeld als jurylid van de tv-uitzending “Bake Off Vlaanderen”, maar Regula is van vele markten thuis. Ze heeft ondertussen 4 boeken geschreven, waarvan de laatste, “Brits Bakboek”, begin deze maand nog werd voorgesteld in Antwerpen. Het boek bundelt haar grote voorliefde voor de Britse cultuur en geschiedenis met tal van klassieke en soms vergeten recepten.
In mei heeft Regula de Douro vallei bezocht en raakte ze betoverd door de prachtige regio en de befaamde Quinta’s van de Symington. Het is dan ook met veel plezier dat ze de titel van Graham’s Ambassador in ontvangst neemt. Later dit jaar krijgt deze mooie samenwerking nog een vervolg tijdens een klein evenement. To be continued…
2025 : de nieuwe duurzame strategie
Het is de grote uitdaging van de 21e eeuw. De tijd dringt voor het collectieve engagement dat vereist is voor het behoud van onze planeet. Bij Symington werken ze reeds langere tijd rond duurzame ontwikkeling, wat in elk onderdeel van het dagelijkse werk wordt toegepast. Met vandaag een nieuwe duurzame strategie voor 2025 die werd opgesteld en die op vier belangrijke pijlers steunt:
- De wijnbouw en de biodiversiteit: het aanmoedigen van de duurzame wijnbouw, inspelen op klimaatveranderingen, het behoud en het bevorderen van de biodiversiteit
- Water, energie en gebouwen: verminderen van de ecologische voetafdruk, uitbreiding van het efficiënt gebruik van de grondstoffen
- Packaging en afvalbeleid: voorloper zijn in de revolutie van verpakkingen, afval en vervuiling zoveel mogelijk verminderen
- Team en community: een aangename werkomgeving creeëren, bijdragen aan het welzijn van de regio’s waar de onderneming werkzaam is
Besluiten doen we met een zomerse tip: porto tonic zou hét zomer aperitief worden in België; Saùde!