Restaurant La Terrasse – Brussel

C’est bon. C’est Belge! Een initiatief dat op een steenworp van het Brusselse idool Manneke Pis werd uitgebouwd is restaurant Le Cellier. Nadien werd in de buurt van de Brusselse Zavel, eveneens in een autovrije straat, een tweede restaurant, nl La Terrasse in het leven geroepen.

La Terrasse werd ondergebracht in een oude woning waarvan het interieur, inclusief de houten trappen, grotendeels werd bewaard. Hierdoor krijgt men enerzijds een restaurant op verschillende niveaus en op de eerste verdieping, aspect dat anderzijds het voordeel biedt dat men hier vrij makkelijk een deel van het restaurant voor groepen kan voorbehouden om hen een uitgesproken Belgische keuken, weliswaar met een licht accentje op Luikse bereidingen en ingrediënten, kan serveren. De aankleding van het restaurant is speels, modern en kleurrijk.

Het accent ligt overduidelijk op de authenticiteit van de oude Belgische brasseriekeuken die deugdelijkheid en smaak op een aangename manier laat samenvloeien. Op de kaart o.m. een dinantaise, een assortiment van producten van de Ferme de la Sauvinière: ganzenlever, rillettes en gerookte magret; gehaktballen met tomatensaus maar eveneens met een saus van Luikse siroop; stoemp van de dag bereidt met seizoensgroenten; gegratineerd witloof en gentse waterzooi. Hapjes en voorgerechten, geserveerd onder de noemer ‘A picorer entre kammeroeds’ worden aangevuld met een leuke verzameling regionale salades die ook de lokale specialiteiten in het daglicht stellen.

Wij opteerden bij onze proeverij voor een bereiding van ganzenlever op Luikse wijze en een traditionele karbonade als hoofdgerecht. De ganzenlever van de Ferme de la Sauvinière kreeg een leuke garnituur van aspergepunten, appel, rucola, pijpajuintjes en uienconfituur en werd vergezeld van een 4-tal mooi geroosterde en krokante toastjes en dit als aanvulling op het broodkorfje dat onmiddellijk bij de tafelkeuze werd aangeboden.

De karbonade genoot van een mooie romige saus, et malse en magere vlees was volledig doordrenkt van een lichte biersaus. Als garnituur een weelderige rucola sla en natuuraardappelen, een mooi volwaardig gerecht dat perfect kadert in het gekozen thema. Als afsluiter een geurige en uitgebreide kaasschotel met een 6-tal kaassoorten uit het ganse land.

Niet alleen voor de toeristen maar ook voor de dagelijkse bezoeker biedt La Terrasse een leuke boetiek waar men tal van regionale producten en specialiteiten waarvan sommige ook in het restaurant worden verwerkt, aankopen.

La Terrasse – C’est bon, c’est bege – Rollebeekstraat 3/5 – 1000 Brussel

Tel 02-512 29 99  – www.cestboncestbelge.com

Open van 10.30 tot 20.30 – gesloten op dinsdag en woensdag

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

typische Brusselse-Belgische brasseriekeuken

ruime porties

attente bediening