Restaurant Sauce Park – St Pieters Woluwe

De grote witte villa op het gemeentelijk sportterrein van St Pieters Woluwe heeft haar omschrijving ‘prive club’ ingeruild voor deze van lounge bar, restaurant, terras en wordt voortaan ook gerund als een volwaardig restaurant.

De locatie is indrukwekkend temidden de bossen, met zicht op de vijvers van Tervuren, en omringd door enorme sportmogelijkheden maar tevens toegankelijk voor recreatieve sporters en wandelaars moet het restaurant Sauce Park zowel sportievelingen, wandelaars als echte fijnproevers verwelkomen en verwennen.

Geen makkelijke opdracht voor de door de gemeente geselecteerde uitbaters Michel Sertsé en Laure Vertongen die reeds jarenlang actief zijn in de horecasector. Michel had al enige ervaring in restaurant Bleu de Toi, toen hij samen met Laure, restaurant Vert de Gris opstartte. Dit restaurant is ondertussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde tussen de Zavel en de Marollenwijk, mede door het authentiek decor en de gezellige binnentuin. Ondanks hun overstap naar Sauce Park behouden Michel en Laure het management van Vert de Gris maar focussen ze zich momenteel op de uitbouw van hun nieuwe zaak tot een all-round restaurant.

De grote witte villa biedt naast het restaurant ook een bar/lounge en extra zaal voor feesten en banketten. Het decor mede ontworpen door Laure, die o.m. binnenhuisarchitectuur studeerde, roept met zware houten tafel, open haardvuur en enorme vensterpartijen, een sfeer op van bergchalet terwijl de polyvalente zaal een typisch Amerikaanse country sfeer meekrijgt.

Alle aspecten combineren en in goede banen leiden is aldus Laure, totaal verschillend van een traditionele restaurantexploitatie. Het restaurant moet dagelijks toegankelijk zijn van 11 tot 22 uur, tussen 14u30 en 19 uur krijgt de kaart weliswaar een beperkter karakter, meer snacks en lichte maaltijden en desserts. Dit betekent dat het team tegelijk dynamisch, efficiënt en flexibel moet zijn, het sterk wisselend publiek in de loop van de dag heeft immers uiteenlopende verlangens.

In de keuken van Sauce Park zorgt de jonge chef Benjamin Coopmans, ex-leerling Ceria Anderlecht, die reeds een tijdlang actief was in Vert de Gris, voor de culinaire invulling. Met een ruim assortiment typische brasseriegerechten die iedereen ongeacht het seizoen moeten bekoren, gerechten die hij een gezonde en natuurlijke invulling meegeeft. Een aantal Frans-Italiaanse creaties verhogen de uitstraling en de aantrekkingskracht van de kaart. Het inpassen van nieuwe bereidingen die nauw aansluiten bij het natuurlijke decor moeten aldus Benjamin o.m. het zomerse terrasleven en de rijke natuurlijke omgeving in het daglicht stellen. Lokale Belgische producten met beperkte ecologische voetafdruk zullen hierbij ongetwijfeld hoogtij vieren.

Typisch Belgische gerechten zoals stoemp met worst, garnaalkroketten, gevulde bintjes en de cocotte gris de Namur zijn nu reeds erg succesvol. Benjamin verruimde de kaart met een aantal eigen creaties zoals een osso buco met tagliatelli, gegrild visassortiment, diverse salades en pasta’s. De kleine kaart biedt o.m. een dame blanche, Brusselse wafels en een huissabayon.

Wij opteerden bij onze proeverij als voorgerecht voor de huisspecialiteit, een gevuld bintje en als hoofdgerecht een parelhoen met duchesse aardappel en varkenscotelet Blackwell. Het bintje met boschampignons genoot van een erg lekker en smeuïg sausje terwijl het bintje montagnarde uitpuilde van leuke spekblokjes, ui en werd overgoten met sublieme reblochonkaas. Smeuïg, smaakvol en behoorlijke grote porties. Deze gerechten bestaan in een formule van één of twee bintjes.

De parelhoen kreeg gesmoord en gebakken witloof, pommes duchesses en romige speculoossaus als garnituur, een op zich leuke bereiding waarbij de pommes duchesses beneden peil bleven. De varkenscotelet was heerlijk gegrild, kreeg leuk slaatje en mandje krokante en goudgele frietjes mee. De succulente Blackwell saus was een absolute topper qua compositie en smaak. Een mooi gebakken appeltaart met vanille-ijs, honig druppels en flijne bloemsuiker vormde een leuke afsluiter.

Sauce Park – Edmond Galoppinstraat 1 – 1150 Brussel

Tel 02-773 07 89 – www.saucepark.com

Open 7 op 7 van 11 tot 22 uur.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

spetterende locatie in volle natuur

leuke brasseriegerechten

country decor

groot zonneterras