Een eerder klein wijnhuis in het hartje van de Ribeiro regio dat gesteund op passie en traditie zorgt voor aanlokkelijke wijnen. Een intense dagdagelijkse arbeid om de wijngaarden in optimale conditie te houden, heeft mooie en goed gevormde trossen als resultaat. Hoewel het wijnhuis sedert generaties actief is, werd pas in 2013 beslist om de productie onder eigen label op de markt te brengen. Op deze manier kregen de familiale inspanningen een uitgesproken karakter en kon men zich op een selectieve en kwalitatieve manier profileren. De naamkeuze voor de eigen wijnen lag voor de hand, Quinta do Rebolo was sinds mensengeheugenis de bijnaam voor de producten die aan de familie binnen de coöperatieve werd toegekend.
Onder leiding van José Rodriguez Alvarez en oenoloog Ivan Pateiro worden op een domein van iets meer dan 6 ha, jaarlijks zowat 50.000 flessen wijn geproduceerd. De ondergrond is naargelang de percelen soms sterk verschillend, maar de meeste ranken om en bij de 40 jaar oud, hebben zich diep in de ondergrond genesteld. Ruim 80 % van de productie word regionaal verbruikt, 15% haalt de Spaanse nationale markt waar de wijnen vooral in het restaurant-segment zeer geliefd zijn. De export bedraagt zowat 5%, ook op dit marktsegment, mede door de kwalitatieve wijnen, wil Quinta do Rebolo vooral de culinaire wereld aanspreken.