Quinta do Rebolo – Godello

Een 100% Godello-wijn die na zorgvuldige teelt met respect voor de natuurlijke omgeving wordt geoogst. Na de mechanische oogst en tri van de bessen aan de chai vindt de fermentatie na een eerste persing plaats in thermogereguleerde roestvrije stalen kuipen bij een temperatuur van 16-18°C, met een productie van 4.000 flessen per jaar.

In het glas een leuke en lichtgele kleur die wordt opgevrolijkt door felle en intense groene schitteringen. In de neus ontplooit zich een mooi en behoorlijk intens palet van fruitige toetsen en aromatische kruiden.

In de mond bloeien de fruitige toetsen verder open, een leuke aanzet met degelijke structuur boeit de smaakpapillen, aangename en volronde structuur bij een fijne afdronk.

Een wijn met een bewaarcapaciteit van ene 3-tal jaar die bij een temperatuur van 10-14°C voor leuke verrassingen zorgt, kan als aperitief worden gedronken, maar is even heerlijk bij een zomers slaatje, vis en lichtere kazen.