Frissé roséwijnen blijven onbetwistbaar het zomers aanbod bij tal van retailers maar ook individuele wijnhuizen en wijnverdelers overheersen. Her en der is enige terugloop te noteren bij meestal de Franse wijnen, maar de aldus ontstane leemte wordt bijzonder snel opgevuld door het aanbod van andere landen, zowel van de traditionele wijnlanden maar ook de Nieuwe Wereld laat zich niet onbetuigd.
Vast staat dat de stille wijnen het veelal aangename gezelschap hebben gekregen van schuimwijnen en sprankelende wijnen met o.m. een opmerkelijke groei en aanwezigheid van de crémants. Ook de wijnboxen kennen een groeiende belangstelling, familiefeesten en bbq hebben hierin ongetwijfeld hun aandeel.
Diversiteit zit tevens in het aanbod verborgen, gaande van de hyper droge wijn tot een licht zoete variant. De Belg staat bekend als een ‘brut’ drinker die de roséwijnen aangrijpt om tijdens de warmer wordende zomermaanden bewust een sfeer van gezelligheid wil creëren met vrienden en familie. Het aanbod van mousserende roséwijnen is eveneens een buitenkansje om in beperktere kring rustig en ongestoord te genieten van een heerlijk glaasje wijn.
Ook de ‘bio’ roséwijnen hebben hun aanbod kunnen versterken, dit op basis van kwantiteit maar vooral de betere kwaliteitswijnen hebben hiertoe bijgedragen.
Kwaliteit is eveneens de rode draad doorheen het aanbod van de individuele wijnhuizen en verdelers; Hun kracht schuilt in het soms beperkte aanbod van de wijnbouwers maar vooral in het selectieve en exclusieve karakter van hun wijnen.