Rueda: fris wit voor bij vis

Doordat Rueda, maakt niet uit welk type, fris en sappig overkomt, gaat hij fantastisch samen met allerlei visgerechten. Voor de lekkerste combinaties kijk je niet alleen naar de vissoort, maar ook hoe de vis wordt bereid en wat erbij wordt gegeten. De geurige, opwekkende Rueda Verdejo kan veel visgerechten aan, van geroosterde zwaardvis via gestoomde zalm en paella, tot sushi. De tintelfrisse stijl van Rueda Sauvignon Blanc past goed bij de zilte smaak van oesters, rauwe coquilles en kleine pelgarnalen.

Witte Rueda in verschillende geuren en kleuren

  • Fris en geurig met groene kruiden, perzik en citrusfruit. Voor bij tapas met vis, sushi, coquilles en vis van de BBQ.
  • Tintelfris en geurig met passievrucht, groene kruiden en grapefruit. Heerlijk als aperitief en bij schaal- en schelpdieren, sashimi van zalm en tonijn en salades met vis.
  • Sappig en volfruitig met milde zuren. Om mee te borrelen en bij garnaalkroketjes, inktvisringen en gebakken vis.
  • Door het subtiele, rijpe accent van tropisch fruit matcht de Sauvignon ook mooi met pikante gamba’s en sashimi van (rauwe) zalm of tonijn met sojasaus en wasabi.
  • Rueda zonder verdere aanduiding is ook fris en fruitig, maar in zijn geheel ietsje ronder dan de andere twee. Zijn zachte kant maakt hem geschikt voor bij vislasagne, garnaalkroketjes, kibbeling, gebakken vis en gekookte mosselen.

Wist je dat 95% van de wijnen in Rueda wit is?