Simon Denis is de ‘superster’ van de Belgische keuken dankzij foodpairing met Ommegang bier

De superfinale van ‘De Ster van de Belgische Keuken’ duidde op het salon Countryside in de Gentse Expo, een absolute superster aan. De eindoverwinning gaat naar Simon Denis, chef van l’Eau Vive in Erpent, voor Sam Van Houcke en Gregory Gillain. De ultieme winnaar, Simon Denis, kon in deze superfinale vooral de jury verleiden met zijn foodpairing in het voorgerecht met Ommegang bier.

Simon Denis en zijn sommelier Amaury Bartiaux geven aan: “Wij hebben Ommegang bier gekozen omdat dit bier een fris aroma heeft dewelke een perfecte combinatie was met de schorseneren. Zijn fijne bitterheid versterkte de zilte smaak van het oesterblad en de rondheid van het bier contrasteerde perfect met de gepickelde schorseneren”.

“Dat een jonge, talentvolle chef als Simon zich door onze Ommegang laat inspireren bij het bedenken van nieuwe recepten, doet ons uiteraard veel plezier. Dit bewijst nog maar eens dat onze bieren perfect samengaan met de Belgische gastronomie,” reageert Brouwerij Haacht.

De superfinale van ‘De Ster van de Belgische Keuken’ liet de drie laureaten van de vorige edities van deze wedstrijd tegen mekaar uitkomen. Sam Van Houcke (Oost-Vlaanderen), Simon Denis en Grégory Gillain (beide uit Namen) kregen alle drie dezelfde opdracht: creëer een driegangenmenu met een vegetarisch voorgerecht met schorseneren, een hoofdschotel met de ingrediënten uit een ‘mystery koelkast’, en een chocoladedessert. Het hoofdgerecht moest perfect matchen met een door de chef gekozen bier.

Simon Denis behaalt met zijn overwinning een plaats in de halve finale van Worldchefs 2017 en maakt kans op een finaleplaats in Kuala Lumpur in 2018.