That’s what a drop makes!

MAURICE LACROIX AIKON #TIDE

Bereid je voor om verblind te worden! Maurice Lacroix onthult het meest heldere en funky horlogegamma, aangeboden in een waaier van oogverblindende kleuren. De AIKON #tide is gemaakt om op te vallen. En het beste van alles is dat de AIKON #tide helpt om de oceanen een beetje schoner te maken, dankzij een revolutionaire technologie die afgedankt plastic afval omzet in Zwitserse kwaliteitshorloges. De AIKON #tide is cool en tegelijkertijd milieuvriendelijk en hij zal binnenkort bij jou in de buurt te verkrijgen zijn.

Maurice Lacroix bracht in 2016 voor het eerst de AIKON uit, een model dat sindsdien een ongelooflijk succes kent. De AIKON wordt gekenmerkt door een nauwkeurige tijdmeting, een indrukwekkende afleesbaarheid en een buitengewoon draagcomfort. En zoals alle producten van Maurice Lacroix biedt de AIKON een hoge waarderingswaarde.

De AIKON #tide heeft dezelfde kenmerken als andere leden van de AIKON-familie, maar is gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan in combinatie met glasvezel. Het resulterende composietmateriaal is twee keer zo hard als standaard plastic, vijf keer resistenter en heeft een CO2-voetafdruk die aanzienlijk lager is dan de productie van nieuw PET. De bezel, de kast, de achterkant van de kast, de kroon, het eindstuk en de gesp van dit nieuwe model zijn allemaal gemaakt van dit composietmateriaal. Er zijn 17 flessen nodig om één fantastisch horloge te maken en zijn op maat gemaakte verpakking, 100% gemaakt van #tide ocean material®. Het is een win-win deal.

Naast de levendige tinten en de kast is de wijzerplaat versierd met een ‘Vague du Jura’-motief, een stijlvolle verwijzing naar de oceaan. De kast heeft een diameter van 40 mm en is voorzien van een vlak saffierglas, waardoor de leesbaarheid wordt vergroot. Voor een extra portie glamour zijn verschillende referenties ook verkrijgbaar met diamantgeslepen indexen. De AIKON #tide is voorzien van een geschroefde kroon samen met een geschroefde caseback, details die bijdragen aan de indrukwekkende waterdichtheid van het model tot 100m diep. Het model is ook uitgerust met het Easy Strap Exchange systeem, waardoor de drager de band kan verwisselen voor een alternatief zonder gereedschap. Later, in 2022, wil Maurice Lacroix een tweede versie van de AIKON #tide onthullen, uitgerust met een armband gemaakt van, u raadt het al, composietmateriaal!

In het hart van de AIKON #tide zit een quartz uurwerk, dat zorgt voor gemak en precisie. Zoals u van een Zwitsers horloge mag verwachten, is de AIKON #tide een kwaliteitsproduct, dat wordt ondersteund door een garantie van 5 jaar. Het is tenslotte een AIKON.

Soms, wanneer een individu of bedrijf een positieve verandering probeert teweeg te brengen, zullen critici verklaren: “Het is slechts een druppel in de oceaan”. Maar onverschilligheid zal nooit iets doen aan de uitdagingen waar de planeet nu voor staat. Maurice Lacroix is ervan overtuigd dat zijn initiatief met #tide zal bijdragen tot schonere oceanen en een kleine rol zal spelen om de planeet een beetje beter te maken. Inderdaad, zoals ze in de Zwitserse Jura zeggen: “Dat is wat een druppel maakt”.

Al meer dan 40 jaar geeft Maurice Lacroix blijk van al zijn expertise op het gebied van horlogemakers en vervaardigt hij horloges in de fabriek van het merk in Saignelégier, Zwitserland. Het merk heeft meer dan vijftien prijzen gewonnen en heeft in de loop der jaren blijk gegeven van een innovatieve, avant-gardistische en perfectionistische geest. De cultuur van Maurice Lacroix is inderdaad om betaalbare horloges aan te bieden, met een iconisch design en een hoge gepercipieerde waarde. In 2016 herinterpreteerde Maurice Lacroix zijn iconische model uit de jaren 90, de Calypso, door de AIKON uit te brengen. Modern en gedurfd, de AIKON is gemaakt voor een generatie van millennials die verbonden, kosmopolitisch en getalenteerd zijn. Deze ambitieuze generatie wil de steden van de wereld veroveren en omarmt daarbij haar unieke geest. Een constante bron van inspiratie voor het creatieve team van Maurice Lacroix, een actief en stedelijk merk, dat gedijt in de elektrische energie van deze steden. Daarom heeft Maurice Lacroix ervoor gekozen zijn imago te associëren met een reeks activiteiten die de consument in staat stellen de unieke vitaliteit van het stadsleven te ervaren.

YOUR TIME IS NOW.

#pulseofthecity