Tournée Minerale: Gimber…

6 op de 10 Belgen vinden dat er nog steeds te weinig alcoholvrije alternatieven worden geserveerd.

 

Het Belgische drankje GIMBER brengt daar verandering in, en niet enkel binnen onze landsgrenzen.

Op zoek naar een alcoholvrij alternatief met pit en vol karakter? Met GIMBER wordt Tournée Minérale een fluitje van een cent : > 6 op 10 Belgen vinden dat er te weinig alcoholvrije alternatieven worden geserveerd. > 8 op 10 Belgen hebben geen alcohol nodig om zich te amuseren op sociale aangelegenheden. > 2 op 10 Belgen met rijbewijs laten zich door dit beperkte aanbod tegenhouden om BOB te zijn. > De missie van GIMBER is om iedereen duidelijk te maken dat lekkere alcoholvrije alternatieven niet saai. of braaf hoeven te zijn.

GIMBER is: > De alcoholvrije drank met pit. > Een heerlijk concentraat van Peruaanse gember met een subtiele citroen- en kruidentoets voor een levendige smaak. > Het biologische alternatief voor elke alcoholische drank, volledig natuurlijk en gezond.

De tijd dat je alcohol moest drinken om erbij te horen is voorbij. Uit recent onderzoek blijkt dat 8 op de 10 Belgen (78%) geen alcohol nodig hebben om zich te amuseren op sociale aangelegenheden. Tournée Minérale, dat op 1 februari opnieuw van start gaat, werpt duidelijk zijn vruchten af! Het zet zowel actieve deelnemers als omstaanders aan het denken en zorgt bij velen voor een bewustwording: alcohol is geen must.

Duidelijk is echter dat er van dit enorme potentieel nog te weinig gebruik gemaakt wordt, want 6 op de 10 Belgen (60%) geven aan dat er op deze sociale aangelegenheden te weinig alcoholvrije alternatieven geserveerd worden.

Sterker nog! Van de bevraagde Belgen met een rijbewijs zeggen nog steeds 2 op de 10 (18%) dat dit huidige, beperkte aanbod hen soms tegenhoudt om BOB te zijn! Een potentieel gevaarlijke situatie die vermeden kan worden.

Dimitri Oosterlynck wil met GIMBER tijdens Tournée Minérale nog meer mensen bewustmaken en overtuigen dat het ook zonder alcohol een feest kan zijn. “Wij willen tonen dat er ook lekkere en pittige alcoholvrije alternatieven bestaan. GIMBER biedt een heerlijke bite waarbij je de alcohol absoluut niet zal missen. Rock ‘n roll voor de smaakpapillen!”

Het Belgische drankje slaat ook in het buitenland aardig aan. GIMBER vind je ondertussen in de mooiste winkels van Europa. Van de Merci of La Grande Epicerie in Parijs tot Selfridges en Planet Organic in London. Ook daar is de ‘mindful drinking’ beweging al wijdverspreid met acties zoals Dry Januari of Sober October. “Wij zijn in Vlaanderen wel slimmer”, weet Dimitri Oosterlynck. “Wij kozen voor de kortste maand van het jaar” (lacht).

Naast de zeer simpele en tongtintelende perfect serve (3cl GIMBER aanvullen met koud spuitwater en ijsblokken), stelt GIMBER ook enkele specialere mocktailrecepten voor:

THE PERFECT SERVE

3cl GIMBER – Aanvullen met fris bruiswater en ijsblokken – Afwerken met een takje tijm

SPARKLING APPLE

2cl GIMBER – 10cl sprankelend appelsap – 5cl spuitwater – Schijfje appel en enkele granaatappelpitjes om af te werken

GIMBERRY

2cl GIMBER – 5cl veenbessensap – 10cl kombucha – Afwerken met een takje rozemarijn en schijfje sinaasappel

FRESH CUCUMBER

2cl GIMBER – 4cl basilicum en komkommersap – 15cl koude groene thee – Afwerken met verse basilicum en schijfje komkommer

Unleash the power of GIMBER

Aan gember worden vaak helende krachten toegewezen, maar wat is er nu van aan? Feit is dat gember tsjokvol gingerol zit, een wetenschappelijk bewezen anti-oxidant en ontstekingsremmer. Verder is het goed voor je spijsvertering en verlaagt het je cholesterol. What more could you ask for? Gezien GIMBER 40% gember bevat is het dus naast heerlijk kruidig ook lekker gezond en bovendien vrij van E-nummers en andere toevoegingen zoals citroenzuur!

GIMBER zag het levenslicht in maart 2018, maar is intussen al in heel wat mooie concept stores, bars en restaurants in België en Nederland te vinden. Een verdeelpunt in de buurt vind je via https://gimber.be/

Voor €24,95 heb je 700 ml drink-, kook- en bakplezier! Een halve liter GIMBER is de jouwe voor €21,95. En een leuke flacon in meeneemformaat van 20cl om overal de life of the party te zijn kost je €13,95.

Ongeopend kan je GIMBER tot één jaar na aankoop bewaren. Eens geopend bewaar je GIMBER tot twee maand in de koelkast. Schud GIMBER voor gebruik.