Uptown 2022: circlestudio edition

Het evenement UPTOWN 2022 maakt opnieuw zijn opwachting in Brussel, op de Waterloolaan en de nabije omgeving. Deze 8ste editie vindt plaats van 14 tot 22 oktober 2022 en is een parcours doorheen de wijk. De rode draad? Kunst en design.

Het artistieke parcours vindt gedurende 10 dagen plaats in heel wat boetieks, modehuizen en galerijen in de bovenstad: kunsttentoonstellingen, fotoreportages, designmeubelen… Ontwerpers, kunstenaars en opkomend talent poten hedendaagse kunst neer langs een route die de Waterloolaan, de Naamsestraat en de Grotehertstraat met elkaar verbindt.

UPTOWN 2022 is de gelegenheid bij uitstek om kunstwerken en design te ontdekken in een twintigtal boetieks, galerijen en tentoonstellingsruimtes in de Brusselse bovenstad. De bezoekers zullen onder meer de creaties kunnen ontdekken van Alain Berteau bij Rimowa, Arnold Goron bij Isabel Marant, Carlos Albert bij Scapa, Maarten De Ceulaer bij DVF, Carine Doutrelepont bij Paule Ka, La Gadoue bij Samsonite, Nomade Atelier bij MC Project Store, Wai Ming Lung in de UPTOWN Gallery, Yoshiyuki Miura bij Natan of nog Theo Haggai bij 7 for All Mankind. De komende dagen komen daar nog samenwerkingen bij.

Nieuw in 2022

UPTOWN innoveert met een nieuw label. 2022 wordt een speciale editie dankzij de samenwerking met het agentschap ONE TOWN dat het label CIRCLESTUDIO heeft ontwikkeld, een handelsmerk voor verantwoordelijke creaties.

UPTOWN geeft aan de creatieve wereld een podium waarop kunstenaars en ontwerpers hun talent en hun engagement kunnen tonen. De focus ligt daarbij op kunst en design met een open blik op de wereld, op de maatschappelijke uitdagingen, op het milieu, op multiculturele en inclusieve waarden.

PRAKTISCHE INFORMATIE –

Exhibition Time 14.10.2022  > 22.10.2022 – Waterloolaan en omgeving, 1000 Brussel

UPTOWN ART & DESIGN TOUR is een initiatief van de vzw UADT, in samenwerking met het agentschap ONE TOWN en in partnerschap met de vereniging van handelaren W-Avenue en de stad Brussel.

UPTOWN werd in 2014 gelanceerd door Kunty Moureau die sinds 2020 de steun krijgt van Pascale Dedoncker. De twee organisatoren geven duiding bij het concept van het parcours: Langs het parcours ontdekt de bezoeker een mengeling van stijlen en een fusie van inspiratiebronnen. De creatieve wereld stapt hier uit de gesloten cirkel en toont artistieke creaties met grenzen die steeds meer vervagen. Om op te vallen moet de kunstenaar in staat zijn om een ruimte in te palmen. Daarom ontmoeten wij alle betrokkenen van het project eerst persoonlijk en analyseren we de esthetische meerwaarde voor de locatie alsook de harmonie en de emoties die de combinatie tussen creatie en ruimte teweegbrengen.