Valentijnwijnen – Brune & Blonde

Côte Rôtie 2016- Vidal-Fleury

Wijn met een AOC label sinds 1940, afkomstig van een van de oudste Franse wijngaarden en onderdeel van het assortiment Vidal-Fleury sinds 1781.

De wijn is een assemblage van 95% Syrah en 5% Viognier; met manuele oogst in oktober en dubbele selectie;, enerzijds in de wijngaard, anderzijds via een tri-tafel bij aankomst in de chai. De druiven krijgen een lange traditionele maceratie met natuurlijke gisten die tot 3 weken kan uitlopen, deels afhankelijk van de rijpheid en het seizoen, bij de start van de fermentatie zijn er meerdere pigeages, terwijl de maceratie bij relatief hoge temperatuur, 30° C, plaatsvindt. Er is een volledige malolactische fermentatie met rijping sur lies gedurende 2 jaar in vaten en foudres met natuurlijke clarificatie en stabilisatie.

In het glas een stevig rode kleur met mooie karmijnrode glinsteringen. Intense en complexe aroma’s van vers fruit in de neus, opgevrolijkt door toetsen van violet, peper, zwarte olijven en subtiele gerookte hints.

In de mond, mooi soepel, rijk, bijzonder fris, mooi volrond en evenwichtig. Aangename accenten van rood fruit, cassis, peper, anijs. Karaktervol met leuke structuur die de smaakpapillen verwent.

Deze wijn bezit een bewaarpotentieel van minstens 20 jaar, liefst openen 2 uur voor degustatie en serveren bij 18°C. Gezellig en leuk bij rood gegrild vlees, wild en schapenkazen.