Valentijnwijnen – Confidence

Champagne Chassenay d’Arce

Met deze Confidence brut zorgt het wijnhuis Chassenay d’Arce voor een uitzonderlijke verrassende wijn boordevol elegantie. Een verleidelijke champagne met charmante persoonlijkheid en unieke toetsen die perfect passen bij onvoorziene feestelijke gelegenheden.

Deze wijn is een Blancs de Noirs, 100% Pinot noir, afkomstig uit de oudste wijngaarden van het huis Chassenay. Het is een assemblage van meerdere millésimes, enkel geselecteerd uit de meest uitzonderlijke wijnjaren.

De druiven afkomstig van geselecteerde percelen worden volgens de typische traditionele methode champenoise gevinifieerd. De malolactische fermentatie wordt vroegtijdig afgebroken zodat de natuurlijke aciditeit, de kracht van de terroirs en rijkdom van de wijn kan opbouwen. Hij rijpt minstens 6 jaar in de kelders. De dosage van 7g zorgt ervoor dat de cuvée over een uitzonderlijke vinositeit beschikt.

Goudkleurige mantel met amberkleurig reflecties, de zeer fijne bubbels in het glas zijn de voorbode van het subtiele karakter van de wijn. In de neus aanvankelijk discrete en vluchtige toetsen. De wijn opent zich met lichte honingtoetsen met een vleugje noot en violet. In de mond een frisse en vranke aanzet die spoedig overgaat in een elegante vinositeit met hints van vers fruit, wijnperzik en abrikoos. Lange aangename afdronk met delicate toetsen. Het mooie evenwicht brengt alle zintuigen tot leven.

Ideale wijn o.m. bij kalfszwezeriken.