Valentijnwijnen – La Charmeuse 2017

Château de Gaudou – Blanc doux

Dit domein in Vire sur Lot dateert uit 1733 en heeft zuid-zuidwest gerichte wijngaarden op de heuvels van Gaudou waardoor elk seizoen een eigen miniklimaat ontwikkelt zodat de wijnen een uitzonderlijke maturiteit meekrijgen.

De exploitatie van de wijngaarden gebeurt met het nodige respect voor het milieu en de omgeving en dit volgens de principes van de biodiversiteit en verantwoorde landbouw. De exploitatie krijgt hierdoor een ruime transparantie gekoppeld aan een quasi permanente controle van de terroirs.

Château de Gaudou wil artisanale crus produceren via moderne methodes evenwel gebaseerd op de traditionele werkwijzen. Dit geeft als resultaat een mooie geconcentreerde wijn die een leuk bewaarpotentieel meekrijgt, maar ook jong gedronken, voor mooi ontdekking zorgt. In beide gevallen komen de eigenheden van het domein bij de degustatie mooi bovendrijven.

La Charmeuse is een ‘vin de france’, 100% Semillon, geteeld op grave en argile ondergrond met een dichtheid van 4500 ranken per ha. De ouderdom van de ranken varieert tussen 33 en 120 jaar met een rendement van 25hl/ha.

De oogst gebeurt deels manueel, deels machinaal. Na de oogst volgt een koude vinificatie om de aroma’s optimaal te behouden, de suikerconcentraties die hierdoor worden weergegeven zorgen voor een nobel en natuurlijk karakter.

Mooie goudkleurige wijn met overweldigende frisse aroma’s die zich in de mond volledig ontwikkelen tot genot van de smaakpapillen. La Charmeuse 2017 zorgt voor een lange en aangename afdronk.