Wereldmarkt voor biologische wijn, een bevestigd succes

GEORGANISEERD DOOR SUDVINBIO – Montpellier – 27, 28 & 29 januari 2020

Millésime Bio heeft zich in de loop der jaren gevestigd als het enige internationale evenement dat zoveel exposanten uit de wijn-, brouwerij- en biologische gedistilleerde drankensector samenbrengt. Kopers uit de hele wereld, die elk jaar in grotere getale komen, weten maar al te goed dat de zaken zich nu afspelen in de wereld van de biologische wijn. Millésime Bio 2020 vindt plaats op 27, 28 en 29 januari in 5 zalen van het Parc des Expositions in Montpellier. 1.300 exposanten zullen er aanwezig zijn in een hernieuwd bedrijfsklimaat, terwijl de biologische wijnmarkt blijft groeien.

Een nog aantrekkelijkere editie in 2020

De cijfers op de wereldmarkt voor biologische wijn spreken voor zich: “Begin september hebben we een wachtlijst opgesteld. Zoals elk jaar kunnen we niet alle exposanten die willen profiteren van een plekje op deze niet te missen beurs verwelkomen, maar we willen de groei onder controle houden”, zegt Patrick Guiraud, voorzitter van de Millésime Bio beurs. Dit jaar zullen nog eens 100 extra exposanten worden verwelkomd voor mogelijkheden rond vergaderingen, uitwisselingen en meer zakelijke kansen. Om een comfortabele bezoekerservaring te garanderen en om de hoogste kwaliteit wat betreft uitwisseling met exposanten te garanderen, openen de organisatoren dit jaar een extra hal.

Een dynamische zakelijke beurs

Met deze logica in het achterhoofd zet Millésime Bio zijn ontwikkeling verder en opent het dit jaar een volledig vernieuwde en zakelijk georiënteerde ruimte. De nieuwe, meer ergonomische uitwisselingsruimten die zo ontstaan, garanderen optimale proeverijen en vergemakkelijken de uitwisseling tussen kopers en exposanten. Ook digital zal een plekje krijgen tussen de nieuwigheden: stands uitgerust met digitale tablets, de creatie van een interactief platform om afspraken tussen bezoekers en exposanten te vereenvoudigen, geolokalisatie en digitale ondersteuning bij de creatie van het verloop van de beurs … De voorgestelde masterclasses en conferenties zorgen voor een onmisbare ontmoeting tussen de markt- en de productie-expertise ..

Het doel is uniek: ervoor zorgen dat alle deelnemers de mogelijkheid hebben om effectieve zakelijke bijeenkomsten te houden en hun plekje in de wereld van de biologische wijn te optimaliseren.

MILLÉSIME BIO 2020 WEDSTRIJD

SudVinBio organiseert elk jaar de grote internationale Millésime Bio wedstrijd enkele dagen voor de opening van de Millésime Bio beurs. Dit jaar vindt de 13de editie van de wedstrijd plaats op woensdag 15 januari 2020 met Jean-Luc Rabanel, sterrenkok van het restaurant l’Atelier in Arles en sponsor van Greenstronomie.

MONTPELLIER, wereldhoofdstad van de biologische wijn

Millésime Bio, sinds 1993 ondersteund door SudVinBio en de wijnbouwers van de regio Occitaine, vertegenwoordigt de biologische wijnsector met meer dan 20 nationaliteiten en meer dan 40% van het Franse aanbod van biologische wijn. De groeiende en gegarandeerde grootte van de beurs heeft van Montpellier de wereldhoofdstad van de biologische wijn gemaakt. Occitaine vertegenwoordigt 37% van het Franse biologische wijnbouwareaal, oftewel 34.000 ha, en 7% van het wereldoppervlak, waardoor het de belangrijkste biologische wijnproducerende regio in alle sectoren is. Op maandag 27 januari 2020 vindt in de stad de niet te missen feestelijke avond van de beurs plaats die elk jaar door SudVinBio wordt georganiseerd.

De editie 2019 in het kort :

  • 6.200 unieke bezoekers van 52 verschillende nationaliteiten gedurende 3 dagen in het Parc des Expositions in Montpellier. – • 1.200 exposanten: een wereldwijde aantrekkingskracht van biologische wijn – • Opening van een ruimte gewijd aan andere biologische alcoholische dranken: bier, cider en sterke dranken.