Wijnfestival Carrefour Hypermarkten 3 – Rood Zenovius

Cuvée Budureasca Premium 2015 – Roemenië

 

Een waardevolle ontdekking uit een wijnland dat mits enkele aanpassingen en vernieuwing van de technische uitrusting nog tal van nieuwigheden te bieden heeft. Deze DOC-CMD Dealu Mare is een assemblage van 70% Cabernet Sauvignon en 30% Shiraz.

Gezien de druiven van beide wijnrassen op een verschillend tijdstip worden geoogst, is er eveneens een aparte vinificatie en blijft de wijn evenwichtig. De druiven worden op de sorteertafel extra geselecteerd om het kwalitatieve niveau zo hoog mogelijk te houden. 40% van elk van de sappen van beide wijnrassen wordt gedurende minstens 12 maanden gerijpt op een mengeling van vaten van Amerikaanse en Roemeense eik wat zorgt voor een veelbelovend bewaarpotentieel.

In het glas krijgen we een dieprode kleur met paarse schitteringen. In de neus komen een overvloed van fruitige aroma’s vrij met opvallende toetsen van bosbessen en fijne kruidige accenten. In de mond een stevige en volronde aanzet die op het middenpalet opnieuw het gezelschap krijgt van aangename hints van bosbessen maar evenzeer van leuk geïntegreerde tannines en subtiele toetsen van eikenhout, zelfs een vleugje cacao en subtiele toetsen van tabak durven hun opwachting maken.

Leuke compagnon bij stevige gerechten zoals barbecue, eendenborst, rund- en schapenvlees. Past eveneens bij rijkelijke pastasauzen. Bewaarpotentieel van 5 tot 7 jaar. Promo 6.38€, normale prijs 8.5€.

Corio Cantina del Trasimeno:

Deze IGT Rosso dell’Umbria is een assemblage van 80% Sangiovese en 20% Canaiolo Mammolo colorino Gamay del Trasimeno.

De druiven worden na persing en gisting gevinifieerd in roestvrijstalen vaten waarin ze na het overpompen trouwens ook rijpen.

Een wijn met donkerrode kleur en fruitige aroma’s van overrijp rood fruit. Hij wordt bij voorkeur gedronken bij 16° C en ondersteunt op een leuke manier typische Italiaanse bereidingen zoals lasagne en pasta bolognaise.

Promoprijs 5.59€, normale prijs 6.99€