Zeeuws wijnfeest 2018 – Dreischor – 3 & 4 augustus

Voor de elfde maal op rij komt er een groots opgezet wijnfeest in Zeeland. En wel op en rond een van de grootste wijnhoeves van Nederland, de Kleine Schorre bij Dreischor op Schouwen-D®uiveland.

Op vrijdag 3 augustus om 15:00 opent de Wijnhoeve zijn poorten. De toegang is gratis en elke bezoeker ontvangt tijdens aperitief tijd tussen 15:00 en 17:00 een gratis glas Brut de Zélande (18+) en een warm welkom door Wijnkoningin Dhani Scherp-Zapata.

Zaterdag 4 augustus opent om 13:00 met om 14:00 de kroning van de nieuwe Zeeuwse Wijnkoningin door de Burgemeester van Schouwen-Duiveland en ambassadeur van de Kleine Schorre – Gerard Rabelink.

Het Wijnfeest trekt inmiddels jaarlijks ca. 5000 bezoekers. Het programma voorziet in een breed opgezet culinair evenement met een middag en een avondprogramma. Voor iedereen is er volop gelegenheid de inmiddels beroemde en kwalitatief hoogstaande Zeeuwse wijnen te proeven, die kunnen worden gecombineerd met tal van specifieke Zeeuwse Zilte Zaligheden. Een groot culinair feest voor alle Zeeuwen en de vele binnen- en buitenlandse toeristen die in deze periode in Zeeland verblijven.

Kortom, alle ingrediënten voor een feestelijk, smakelijk én leerzaam weekend zijn voorhanden. Nieuw dit jaar: op beide dagen zal 1 der bekendste Luxemburgse muziek verenigingen een optreden verzorgen, er is een kunst route, silent disco en de bob bus brengt u evt. ook weer naar huis.

Zie voor het volledige programma www.zeeuws-wijnfeest.nl Ook dit jaar selecteerde De Kleine Schorre een goed doel waar de opbrengst van het feest naartoe gaat, nl:  Stichting Paardrijden Gehandicapten Schouwen-Duiveland.