Zenne Pistolet Cantillon

“ De Zenne Pistolet Cantillon” Iets ongelooflijks! Een ‘Pistolet Original’ belegd met een recept van een authentieke Brusselse chef Dirk Myny (Les Brigittines), bereidt met en begeleidt door een uniek en exclusief bier gebrouwen door Jean Van Roy van brouwerij Cantillon.

Een lekkere Brusselse creatie voor een positief en interessant uithangbord! Gedreven Brusselse ondernemers, die dol zijn op chocolade en mosselen met frietjes, maar voor wie het belangrijk lijkt om de inhoud wat te stofferen. Natuurlijk blijven ze hebben over lekkere dingen, maar ze willen het debat opentrekken naar het belang van plaatselijke producten, duurzaamheid, mobiliteit en steun aan de kmo’s. Daarom besloten ze de handen in elkaar te slaan en een originele vorm van steun te bieden om de Brusselse en Belgische tradities optimaal tot hun recht te laten komen.

Kool gekookt in Cantillon, licht gerookte droge worst, zoete zwarte pens… unieke producten van lokale producenten. Geduchte concurrentie voor de klassieke hotdog met zuurkool!

De Zennepot is een vorm van Brussels ‘verzet’ met eigen wapens om de vakkennis en passie te verdedigen. 3 eigenzinnige Brusselse bedrijven ten dienste van een positief beeld van Brussel. 3 persoonlijkheden die een actieve generatie vertegenwoordigen, die prat kunnen gaan op een mooie carrière en over een zekere ervaring beschikken. Creatie van een gemeenschappelijke tool, een uniek recept, beheer en verspreiding. Een nieuw imago ter aanvulling van de klassieke recepten en standaardproducten die Brussel en de Belgische gastronomie vertegenwoordigen.  Een vereniging die interessante waarden uitdraagt, alsook een sterk, positief en kwalitatief imago. Drie gedreven Brusselse ondernemers die trots zijn op hun pluridisciplinaire creatieve cultuur; vastbesloten om de hot dog van de troon te stoten met dit ongewone recept…

Het hele programma wil een origineel concept scheppen om Brussel, zijn ondernemers, handelaars, leveranciers en vaklieden… in de verf te zetten. Investeren en ondernemen door samen te werken met de reeds bestaande krachten, om te blijven groeien en zich te ontwikkelen met de spelers binnen de sector. Een verantwoorde vakkundige benadering die zich bekommert om het milieu en een doordachte mobiliteit. Drie pro’s met een passie voor de “Zenne” van Brussel

Initiatiefneemsters Valérie Lepla, klant bij de Brasserie sinds de opening van haar  Pistolet Original, had zin om een geëngageerde daad te stellen voor Brussel en te tonen dat ondernemers kunnen samenwerken aan het imago van Brussel, terwijl ze tegelijk hun eigen vakgebied in de verf zetten. Ook Dirk Myny, chef van Les Brigittines werkt al verschillende jaren met de bieren van Cantillon. De bieren die door Jean gebrouwen worden, zijn zowel in zijn keuken als op de kaart te vinden. Toen Valérie haar Pistolet Original opende in de buurt van Les Brigittines, werkte ze samen met andere chefs en groeide het idee vanzelf. De Zennepot is aldus Jean Van Roy het perfecte huwelijk tussen de geuze van Cantillon en typisch Brusselse producten. Dat er een pistolet bij de combinatie betrokken werd, lag voor de hand.

Zwarte pens die in Brussel gemaakt wordt als eerbetoon aan de Bloempanch van de Marollen, een koolrecept met Brusselse Cantillon, gecombineerd met kleine stukjes gerookte droge worst… de Brusselse hotdog is een feit. Leve de Zenne Pistolet Cantillon!

Het is de bedoeling dit concept te installeren en te delen op lokale evenementen of als ambassadeur te gebruiken in het buitenland. Op logistiek vlak voor de verdeling van deze Zenne-Pistolet doet men een beroep op een aangepaste food-driewieler (in samenwerking met het Brusselse fietsleverbedrijf HUSH RUSH – François Roland). Dit snel, niet-vervuilend vervoermiddel legt op zijn beurt de link met het respect voor een beter milieu.

De ZENNE PISTOLET CANTILLON is deze herfst/winter te koop bij Pistolet Original voor de prijs van 7,50€. Tegen eind dit jaar bereidt Cantillon een exclusieve assemblage voor om erbij te drinken: de Cantillon Zenne Pistolet die enkel geserveerd zal worden bij Pistolet Original en in restaurant Les Brigittines!