12de Zeeuws wijnfeest : Lianne Willemse, nieuwe wijnkoningin

Ruim 5000 belangstellenden bezochten vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus het twaalfde Zeeuwse wijnfeest op en rond de wijnhoeve De kleine Schorre in Dreischor op Schouwen-D®uiveland. Het succes van voorgaande edities werd, wellicht mede dankzij de uitstekende weersomstandigheden, wederom geëvenaard. Het wijnfeest begon al op vrijdag.

De bezoekers, Zeeuwen en toeristen, konden dit weekend kennis maken met tal van aspecten rond wijn, wijnbouw en wijnbereiding. Daarnaast kon iedereen volop genieten van de vele typische Zeeuwse culinaire streekproducten waaronder uiteraard ook de Zeeuwse Zilte Zaligheden als mossels en oesters. Daarnaast was er een kunst weide met Beach bar en ruime muzikale omlijsting van Frank Live, Rebound, Gruss, Woodworks en DJ Roel.

Traditie is ook de kroning van de nieuwe wijnkoningin. Ten overstaan van duizenden nieuwsgierige gasten werd de nieuwe Zeeuwse wijnkoningin 2019 gekroond door de burgemeester van Schouwen-D®uiveland, Gerard Rabelink onder toeziend oog van wijn Princes Barbara Deurloo-Wolff. De nieuwe wijnkoningin is Lianne Willemse. Lianne werkt op dit moment bij restaurant bij Kees in Zierikzee, zij zal echter in december starten als sommelier binnen het nieuwe Hotel Restaurant Mondragon. Lianne is 1 jaar lang de ambassadrice van Wijnhoeve de Kleine Schorre en zal de voortreffelijke wijnen promoten.

Het wijnfeest 2020 zal wederom 2 dagen omvatten, zet dus 31 juli en 1 augustus 2020 vast in de agenda. Voor beide dagen is de toegang gratis. meer info: www.zeeuws-wijnfeest.nl