1898 The Post – 2022 The Best

Het voormalige postgebouw van Gent, enige Belgisch hotel in de top 500 van de beste hotels ter wereld …Fantastisch nieuws! Hotel ‘1898 The Post’ in het historische hart van Gent werd door het Amerikaanse vakblad Travel+Leisure opgenomen in de jaarlijkse top 500 van beste hotels in de wereld.

Het is bekend dat Amerikaanse reizigers veeleisend zijn als het gaat om gastvrijheid en comfort. Dus als Travel+Leisure, het grootste reismediamerk in de Verenigde Staten, een hotel in hun prestigieuze top 500 plaatst, dan hebben eigenaren en medewerkers iets om trots op te zijn.

Het voormalige postkantoor, dat in 2017 werd omgebouwd tot een prestigieus hotel, is hiermee ook het enige Belgisch hotel dat in deze top 500 voorkomt. Elk jaar stemmen meer dan 8 miljoen mensen op hun favoriete bestemmingen, resorts en stadshotels. Op basis van de resultaten van de World’s Best Awards – enquête zet Travel+Leisure de 500 beste hotels ter wereld in de kijker. Elke prestigieuze editie van deze prijzen wordt een bron van vertrouwen en keuze voor miljoenen enthousiaste reizigers. Maar is het een wonder dat 1898 The Post een van de gelukkigen is?

Een magische en mythische plek

Met zijn 38 kamers en suites (van 20 tot zowat 65m²) is het voormalige Hotel des Postes et des Télégraphes een even magische als mythische plek. Het biedt zijn gasten een adembenemend uitzicht op het stadscentrum van Gent. Achter de neogotische gevel in natuursteen, de elegante decoratie in de stijl van de jaren 1900 en het meubilair dat bestaat uit unieke antiquiteiten combineren zuiverheid, comfort en authenticiteit. “Elk van onze kamers heeft zijn eigen warme stijl, gezelligheid en persoonlijkheid. Als je ze ziet, voel je dat ze allemaal een speciaal verhaal te vertellen hebben. Het meubilair uit de jaren 1900 is op magische wijze gecombineerd met moderne technologie om de meest veeleisende gasten optimaal comfort te bieden. In de loop der jaren heeft onze interieurspecialiste met flair en oog voor detail jacht gemaakt op een aantal uitzonderlijke stukken van zeldzame elegantie die zich op natuurlijke wijze in onze kamers hebben geïntegreerd. Zonder bang te zijn voor een zekere originaliteit, hebben wij altijd de voorkeur gegeven aan esthetische samenhang”, vertellen Greet Kerkstoel en Geert De Paepe, de eigenaren van het Posthotel.

Een eerbetoon aan de oorspronkelijke plaatsen

Met zijn restaurant “The Kitchen” voor een speciaal ontbijt en trendy bar “The Cobbler” is hotel “1898 The Post” een uitnodiging om Gent te ontdekken, deze mysterieuze, verleidelijke en gastvrije stad gelegen aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Gent wordt voorzichtig onthuld. Het wordt stap voor stap verkend. “1898 The Post” is in de geest van de stad van het mystieke Lam. Het hotel weerspiegelt zijn intieme schoonheid, die men van kamer tot kamer, kan ontdekken, en zo eer betoont aan het oorspronkelijke pand. Schuine plafonds, oude houten vloeren, marmeren badkamers, authentieke dakramen, antieke meubels die doen denken aan de glorietijd van het postkantoor, linnen sofa’s en fauteuils, een torentje met een uitzicht van 360 graden over het historische centrum… Al deze elementen versterken het architectonische erfgoed van de plaats en maken van de nachten en verblijven in “1898 The Post” onvergetelijke momenten om te delen en te herinneren.

Een inspirerende werkruimte

Met uitzicht op de Sint-Michielsbrug en de oevers van de Graslei biedt 1898 The Post een charmante vergaderzaal die de deelnemers blijft inspireren en imponeren en bijdraagt tot het succes van conferenties. Uitgerust met alles wat nodig is voor een succesvolle vergadering, is deze zaal ideaal voor kleine intieme zakelijke conferenties en privé-evenementen. De aparte breakout – ruimte met comfortabele stoelen biedt ruimte voor kleinschaligere gesprekken, maar is ook perfect om tijdens de vergadering een pauze te nemen.

Een beetje geschiedenis… Veel geschiedenis…

“1898 The Post is een uitstekend voorbeeld van een geslaagde omschakeling. Dit mooie verhaal in een notendop? In 1898 gebruikte de architect Louis Cloquet zijn passie en talent om de plannen voor een nieuw gebouw te voltooien: het Hotel des Postes et des Télégraphes. Het gebouw werd opgetrokken in het hartje van de stad, tussen de Graslei en de Korenmarkt. In 1909 werd dit nieuwe postkantoor gebouwd, klaar om de opwinding te verwelkomen van de Wereldtentoonstelling die in 1913 in de geboortestad van Karel V zou worden gehouden.

De eclectische architectuur van het gebouw, met zijn vele achthoekige torens, is geïnspireerd op de neogotische stijl en vertoont ook invloeden van de neorenaissancestijl. De gevel, versierd met een honderdtal wapenschilden en standbeelden, doet denken aan België, zijn provincies en de 23 zittende staatshoofden. De hoofdtoren met een hoogte van 53 meter herbergt een prachtig uurwerk. Het postkantoor werd al snel een drukke plek. Postiljoenen en de eerste paardentrams reden hier tegen elkaar. Het postcentrum van de stad ontwikkelde zich in de loop der decennia. Het laatste postkantoor werd in 2001 gesloten. In augustus 2017, 120 jaar na de laatste schets van Louis Cloquet, bereikte zijn werk de apotheose van zijn bekering. “1898 The Post” was geboren. De twee bovenste verdiepingen werden opengesteld voor de Gentenaars en de rest van de wereld in de vorm van een uniek hotel.

De stad Gent heeft nu een nieuwe high-end accommodatie in haar imago, op een plek vol geschiedenis. Vijf jaar later staat het op de lijst van de 500 beste hotels ter wereld. Adres : Graslei 16, 9000 Gent – www.1898thepost.com