Ice, Ice, baby!

2 alcoholvrije dorstlessers met NESCAFÉ Dolce Gusto

 

» 2 trendy en verfrissende mocktails voor de zomer – » met NESCAFÉ Dolce Gusto Espresso Intenso en Doppio Espresso

Mocktails are hot hot hot! De lijst met non-alcoholische drankjes wordt gretig aangevuld, ook met een touch of coffee. NESCAFÉ Dolce Gusto zet haar nieuwste Infinissima Touch toestel aan het werk en gaat creatief aan de slag met twee espressosmaken. Espresso Intenso waagt zich aan een iced boba coffee met tapiocaparels en havermelk, terwijl Doppio Espresso transformeert naar een frisse combo met homemade citroenlimonade. Zin in een alcoholvrije variant van de immer populaire Espresso Martini? Schenk maar in!

1/ Iced boba coffee met NESCAFÉ Dolce Gusto Espresso Intenso

Hou je van bubble tea en espresso? Dan is een combinatie van de twee een logische volgende stap. De iced boba coffee is een smakelijk vieruurtje of een verfrissend dessert na een gezellige barbecue in de tuin. De tapiocaparels zorgen niet alleen voor een leuk effect in je glas en mond, ze hebben ook een neutrale smaak, zodat de smaak van de ijskoffie goed aanwezig blijft.

Deze iced boba coffee zet je met NESCAFÉ Dolce Gusto Espresso Intenso. De kruidige en fruitige aroma’s van deze medium geroosterde espresso zorgen samen met de havermelk en een toets van vanillesuikersiroop voor een zachte blend van bitter en sweet.  >> Gemaakt met NESCAFÉ Dolce Gusto Espresso Intenso (RSP capsuledoos van 16, €4,79*)

Recept: Iced boba coffee met NESCAFÉ Dolce Gusto Espresso Intenso

Ingrediënten: 2 capsules NESCAFÉ Dolce Gusto Doppio Espresso –  425 ml water – 75 g fijne suiker – 3 citroenen (waarvan 1 ter afwerking) – 1 takje tijm – IJsblokken

Benodigheden: NESCAFÉ Dolce Gusto Infinissima Touch toestel (of andere NESCAFÉ Dolce Gusto machine) & Longdrinkglas

ZO BEREID JE HET:

Pers 2 citroenen en giet het sap door een zeef. Breng 75 ml water met 75 g fijne suiker aan de kook en meng het geheel tot siroop. Laat het afkoelen.

Meng de siroop met het sap van de citroenen en 425 ml water. Zo krijg je limonade.

Zet 2 kopjes NESCAFÉ Dolce Gusto Doppio Espresso met de intensiteit aangegeven op de verpakking (3 streepjes per kopje).

INSCHENKEN MAAR : Doe een longdrinkglas vol met ijsblokken. Voeg eerst de koffie toe en dan de limonade. De gebruikelijke verhouding is 2/3 koffie en 1/3 limonade, maar pas aan naar smaak. Serveer met een takje tijm en een citroenschijfje.

TIP: Het restje van de citroenlimonade kan je als lekkere homemade lemonade serveren aan de kleinste zoetebekken in huis!

2/ Lemonade coffee met NESCAFÉ Dolce Gusto Doppio Espresso

When life gives you lemons, make lemonade (with coffee)! Ga maar lekker loungen aan het zwembad of op je zonnige terras en laat je verwennen door de frisse smaak van lemonade coffee met NESCAFÉ Dolce Gusto Doppio Espresso. Deze stevige binnenkopper wordt door de citroenlimonade zachter, terwijl de kenmerkende donkere en fruitige kern en het ronde smaakprofiel toch aanwezig blijven.

Tip! Met het restje van de citroenlimonade kan je ook de kleinste zoetebekken in huis verwennen met een lekkere homemade lemonade. >> Gemaakt met NESCAFÉ Dolce Gusto Doppio Espresso (RSP capsuledoos van 16, €5,29*)